2020-01-25 08:10

Judecătoria Bolintin Vale vrea să mușamalize un prejudiciu de 300.000 de lei descoperit de Curtea de Conturi a României

 |  12:04
Judecătoria Bolintin Vale vrea să mușamalize un prejudiciu de 300.000 de lei descoperit de Curtea de Conturi a României

PUTEREA a semnalat că primarul PSD al comunei Ogrezeni din județul Giurgiu, Jean Jipa (FOTO), a fost condamnat, recent, de către Judecătoria Bolintin Vale, la 3 de ani închisoare cu suspendare pentru “săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu”.

PUTEREA a semnalat că primarul PSD al comunei Ogrezeni din județul Giurgiu, Jean Jipa (FOTO), a fost condamnat, recent, de către Judecătoria Bolintin Vale, la 3 de ani închisoare cu suspendare pentru “săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu”. 

Potrivit informațiilor furnizate de Curtea de Conturi a României (CCR), Judecătoria Bolintin Vale, dar mai ales Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, a mușamalizat două dosare de cercetare penală ale edilul Jean Jipa, acuzat în 2011 de prejudicerea “bugetului local, reprezentând contravaloarea serviciului de colectare a deșeurilor de la gospodăriile din cadrul comunei, precum și înregistarea în evidența contabilă și încasarea acesteia”. Practic, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale a reținut că “fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infractiuni”, deși prejudiciul era de circa 300.000 de lei. Judecătoria Bolintin Vale, pronunțată în dosarul 2399/P/2017, s-a dispus clasarea cauzei.  Mai mult, Curtea de Conturi a României a precizat pentru PUTEREA că “Prim procurorul  din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, prin Ordonanța din 07.06.2017, a respins plângerea formulată de Curtea de Conturi ca fiind neîntemeiată. Însă, Curtea de Conturi a României  a formulat plângere la Judecătoria Bolintin Vale împotrivă celor două ordonanțe de clasare, solicitând desființarea acestora. Dar, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, prin Ordonanța  din data de 07.02.2018, a dispus clasarea cauzei întrucât a intervenit prescripția”. Dar, tot CCR a precizat pentru PUTEREA că niciuna dintre aceste măsuri nu au fost duse la îndeplinire de către edilul din Ogrezeni, fapt pentru care a fost amendat, în 2016, cu suma de 3.000 de lei. Ca urmare, a celor două ordonanțe de clasare, Curtea de Conturi a României a formulat la Judecătoria Bolintin Vale “plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată” pentru recuperarea prejudiciului impotriva Unității Administrativ Teritorială a comunei Ogrezeni, reprezentată de edilul Jean Jipa. Astfel, pe rolul Judecătoriei Bolintin Vale s-a înregistrat pe data 8 mai 2018, dosarul penal nr. 1668/192/2018. La primul termen din 6 iunie 2018 s-a solicitat amânarea judecării cauzei “la solicitarea petentului pentru lipsa de apărare și pentru a se solicita dosarul de urmărire penală” până la data de 9 august 2018. Dar, la acest termen, “având nevoie de timp pentru a delibera, stabilește termen de pronunțare la data de 23.08.2018”.

Adică, peste doua zile, Judecătoria Bolintin Vale trebuie să decidă dacă recuperează sau nu prejudiciul de circa 300.000 de lei descoperit de către Curtea de Conturi de României la primăria Ogrezeni condusă de către primarul PSD Jean Jipa. Potrivit informațiilor noastre, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale face presiuni asupra Judecătoriei Bolintin Vale ca să nu se recupereze prejudiciul si, astfel, bugetul de stat să fie păgubit cu circa 300.000 de lei, iar edilul Jean Jipa să fie exonerat de orice răspundere. Potrivit informațiilor noastre, un rol important în mușamalizarea celor două dosare ale lui Jean Jipa, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, l-a jucat procurorul Eugenia Tecoi, al cărui fiu, Alexandru, este chiar consilierul personal al primarului din Ogrezeni, deși trece pe la primărie doar de trei-patru ori pe lună. “De mai mult timp, ceea ce se întâmplă la Judecătoria Bolintin Vale este de domeniul incredibilului. Practic, nu mai există Parchetul de pe lăngă Judecătoria Bolintin Vale, ci Judecătoria de pe lăngă Parchetul Bolintin Vale”, a precizat, pentru PUTEREA, unul dintre cei mai mari investitori din această zonă. Primarul Jean Jipa a ajuns în atenția presei naționale anul trecut când a afișat un banner uriaș pe sediul primăriei pe care scria "În această instituție, în cabinetul primarului, se fumează oricând, oricât și orice (legale). Fuck UE! Fuck NATO! Fuck UȘĂ! și p-ăla de la București!". La ora actuală, edilul Jean Jipa mai are pe rolul instanțelor giurgiuvene incă vreo șase dosare penale, dintre care unul deschis tot ca urmare a unei plângeri a Curții de Conturi a României.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine