2020-02-29 03:10

Judecătoria Reșița. Prim-procuror aproape de excluderea din magistratură

 |  19:52
Judecătoria Reșița. Prim-procuror aproape de excluderea din magistratură

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori au dispus acţiunea disciplinară faţă de Tarnovieţchi Adrian Ilarion, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, pentru „exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”. În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că procurorul, într-un număr de nouă cauze, nu a efectuat acte de urmărire penală într-o perioadă de timp îndelungată, de la 1 an şi 3 luni - la 2 ani, dosarele fiind soluţionate cu aplicarea greşită a dispoziţiilor privind prescripţia răspunderii penale.

„Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză”, transmite Inspecţia Judiciară.

La concursul de promovare în funcţii de conducere la instanţe şi la parchetele de pe lângă acestea, organizat în perioada 13 septembrie 2013 – 4 decembrie 2013, procurorul Adrian Ilarion Tarnovieţchi a obţinut, alături de un alt procuror – Vasile Şelaru de la Parchetul Tribunalului Vaslui – cea mai mică notă din concurs, respectiv 7,40.

Tarnovieţchi a fost iniţial procuror DIICOT, la Biroul Caraş-Severin, de unde s-a transferat prin concurs ca prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa. După ce prim-procurorul Hossu s-a transferat la Parchetul Tribunalului, Ilarion Tarnovieţchi a preluat funcţia de prim-procuror.

În Dosarul „Mită la Bacalaureatul 2011”, în care apăreau numele şi copiii mai multor persoane publice importante din Caraş-Severin, în frunte cu Dorina Cozma, fiica lui Doru Cozma fostul şef al Vămii şi al Fiscului, presa a tot reclamat lipsa de acte şi tărăgănarea cauzei, care nu a mai ajuns la stadiul de întocmire de rechizitoriului. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine