2020-05-31 13:56

Judecătoria și Parchetul din Bolintin Vale fac scut în jurul primarului giurgiuvean "Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA!”

 |  21:31
Judecătoria și Parchetul din Bolintin Vale fac scut în jurul primarului giurgiuvean "Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA!”

Potrivit datelor existente pe portalul instanțelor, edilul PSD al comunei giurgiuvene Ogrezeni, Jean Jipa, a fost și este protagonistul mai multor dosare penale, 16 la număr, dar aproape toate au fost tergiversate la nesfârșit și închise, de regulă de către Judecătoria Bolintin Vale, dar și de Tribunalul Giurgiu.

Majoritatea dosarelor penale pe numele lui Jean Jipa au fost pentru delapidare și tulburare de posesie, iar unele dintre plângeri fiind făcute chiar de către Curtea de Conturi a României, dar cu toate acestea el este încă în funcție. De asemenea, există mai multe plângeri împotriva edilului de la Ogrezeni pentru refuzul de a-i pune în posesie pe anumiți moștenitori, dar și pentru unele intabulări ilegale. Însă, la ora actuală, ca urmare a mai multor inginerii financiare și patrimoniale țesute de edilul Jean Jipa, s-a pus sechestru pe anumite bunuri ale Primăriei Ogrezeni, adică pe terenurile intravilane ale comunei și pe mașinile primăriei. În plus, primăria giurgiuveană a plătit sume uriașe de bani pentru alimentarea cu apă a comunei, dar apa curge doar atunci când plouă. În schimb, ca urmare a unui artificiu pe lângă lege al edilul Jipa, de patru ani locuitorii din Ogrezeni nu mai plătesc taxa de colectarea a gunoiul menajer, dar contravaloarea acestor servicii este achitată pentru fiecare locuitor din bugetul Primăriei Ogrezeni, ceea ce este ilegal. 

 “Nu mai există Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, ci Judecătoria de pe lângă Parchetul Bolintin Vale”

Potrivit informațiilor noastre, un rol important în blocarea și închiderea dosarelor primarului Jean Jipa l-a avut și îl are Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, în special procuroarea Eugenia Tecoi, al cărei fiu este consilier personal al edilului din Ogrezeni, deși trece pe la primărie doar de trei-patru ori pe lună. “De mai mult timp, ceea ce se întâmplă la Judecătoria Bolintin Vale este de domeniul incredibilului. Practic, nu mai există Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, ci Judecătoria de pe lângă Parchetul Bolintin Vale”, a precizat, pentru PUTEREA, unul dintre cei mai mari investitori din această zonă. De exemplu, de aproape un an de zile, Judecătoria Bolintin Vale tergiversează dosarul de delapidare nr.2223/192/2016 privind săvârsirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu de către primarul comunei Ogrezeni, Jean Jipa, contabilul Elena Ilie și casierul Gheorghe Lazăr.

Practic, acest dosar s-a constituit pe baza unui audit al Curții de Conturi a României efectuat în 2014 la Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Ogrezeni-Giurgiu, în urma căruia „s-au constatat mai multe nereguli, unele de natură administrativă, altele apreciate ca intrând în domeniul incălcării legii penale”.

„Pentru a face posibilă însușirea de bani, contabilul, casierul și primarul unității administrative teritoriale comună Ogrezeni, jud. Giurgiu, au înscris date false în unele dintre tipizatele CEC (pe cotorul cecului apare o sumă, iar pe fila cec depusă la bancă o altă sumă). Unele dintre tipizatele cec nu au fost falsificate, însă suma din Trezorerie nu a fost înregistrată în registrul de casă (nu a fost evidențiată), fiind însușită”, se menționează în raportul de audit. Practic, auditorii de conturi spun că, “în urma verificării tuturor operațiunilor de ridicare de numerar din trezorerie s-au constatat un număr de 13 file cec care au înscrise pe cotor suma diferită de cea ridicată din trezorerie (cea înscrisă pe fila detașabilă a cecului), în urma acestei operațiuni frauduloase rezultând o diferență de 590.022 de lei, sumă ridicată din trezorerie, dar neînregistrată”. Cu toatea aceste dosare penale, primarul Jean Jipa continuă să fie „vătaful” comunei Ogrezeni, iar primăria a devenit practic propria sa societate, pentru că, potrivit informațiilor noastre, este protejat de către procurorul Eugenia Tecoi de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale. Mai trebuie precizat că Jean Jipa este edilul giurgiuvean care, anul trecut, a afișat un banner uriaș pe sediul primăriei pe care scria "În această instituție, în cabinetul primarului, se fumează oricând, oricât și orice (legale). "Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA! și p-ăla de la București!" (Vezi FOTO).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-31

Mai multe imagini:
Judecătoria și Parchetul din Bolintin Vale fac scut în jurul primarului giurgiuvean 'Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA!”
zoom
Parerea ta...

SUNT DE ACORD
01 Iun 2018

CU AFIRMAȚIILE ENGLEZISTE DE LA SFÂRȘIT!
@SUNT....
01 Iun 2018

Și restul la ce-a-i spus tu! DAR nu numai ei....TOȚI! CE? ÎN CELELALTE PARTIDE SUNT FETE MARI?!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine