2020-02-18 12:02

Judecătorii sunt ȘOCAȚI! Cum descria Dorin Cocoș SPĂGILE de milioane de euro. Detalii din dosar

 |  17:07
Judecătorii sunt ȘOCAȚI! Cum descria Dorin Cocoș SPĂGILE de milioane de euro. Detalii din dosar

Usurinta cu care milionarul Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, a descris in declaratia de inculpat cum jongla cu spagi de ordinul sutelor de mii de euro si era implicat in diverse afaceri dubioase de milioane de euro i-a surprins pe magistratii Inaltei Curti in timp ce judecau unul dintre dosarele privind retrocedarile de la ANRP.

"Naturaletea cu care recunoaste toate aceste fapte si face referiri la sume de ordinul milioanelor de euro neparandu-i-se foarte important cuantumul lor (de 8, 10, 13, 16 milioane), ca si cand ar relata chestiuni perfect legale, demonstreaza ca acesta este modul sau de viata, iar condamnarea anterioara (din cazul Microsoft- n.red.), dispusa pentru acelasi gen de infractiuni, intareste aceasta concluzie.Inalta Curte constata ca datele personale ale inculpatului, respectiv varsta si starea de sanatate, devin nerelevante in contextul circumstantelor anterior expuse si nu justifica aplicarea unei alte pedepse decat cea egala cu maximul prevazut de lege, de 2 ani si 4 luni inchisoare, pedeapsa ce urmeaza a fi executata in regim de detentie", explica magistratii, conform Ziare.com.

In acest caz, Dorin Cocos a primit o condamnare de trei ani si o luna de inchisoare cu executare si confiscarea a 10 milioane de euro. In esenta, Cocos a primit pedeapsa maxima, dar a beneficiat de mai multe reduceri, dupa ce a recunoscut acuzatiile si a facut denunturi la DNA. Decizia nu este definitiva.

Atunci cand a fost audiat la Inalta Curte, Cocos a facut mai multe declaratii care au facut deliciul presei. De exemplu, a povestit cum a fost omul de legatura dintre afaceristul Stelian Gheorghe si Sergiu Diacomatu, fost vicepresedinte ANRP.

"Ulterior, am aflat ca (Diacomatu - n.red.) este vicepresedinte, iar pentru ca Gheorghe Stelian avea un dosar la ANRP, l-am rugat sa ne ajute. I-am promis bani, 2,5 milioane de euro, bani pe care i-am spus ca ii voi da in mai multe transe. I-am promis si sprijin politic, ca sa ramana in functie. Diacomatu mi-a spus atunci ca ma ajuta, dar ca are nevoie de sustinere", a relatat Dorin Cocos.

El a mai spus ca, ulterior, printr-o cunostinta, a intrat in legatura cu Crinuta Dumitrean, care atunci era sefa Comisiei Centrale de Despagubiri, careia i-a promis 800.000 de euro.

"Pentru al doilea dosar al lui Gheorghe Stelian, stiam ca acesta vrea sa obtina peste 300.000 de euro. Diacomatu avea deja sprijin politic, i-am dat si cinci milioane de euro. Crinutei Dumitrean un milion de euro, lui Dragos Bogdan i-am dat 800.000 de euro. Precizez ca toti acesti bani ii dadeam in transe, ca sa ma asigur ca dosarul va fi rezolvat. Atat le-am zis: sa rezolve dosarul, sa bage despagubiri", a aratat Cocos.

Intrebat de ce a ajuns sa faca aceste lucruri, Dorin Cocos a declarat ca a primit opt milioane de euro pentru rezolvarea pozitiva a celui de-al doilea dosar al lui Gheorghe Stelian.

"Eu am primit, pentru al doilea dosar, opt milioane de euro ca sa rezolv problema, dar am ramas doar cu 1,2 milioane de euro", explica Cocos, in fata judecatorilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-22Parerea ta...

GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
22 Feb 2019

porcii astia au jefuit miliarde de euro...si ei vorbesc de miloane???
CIRC MAFIOT COMPLICI FAMIGLIA
22 Feb 2019

satanistul Isarescu impuscat pe stadion impreuna cu complicii
ANONIM
22 Feb 2019

Bagat sub hipnoza sa spuna de la A-Z tot de la inceput.... si intr-o alta oranduire cronologica ceva mai din trecutul nu prea indepartat, ca nu putem astepta pan` decarteaza ala tot, dureaza ani sa fie inregistrat non-stop, cca 18h din 24
HERBERT
25 Feb 2019

si Bica...la Bica cat i-a dat? I-a dat destul ca sa stea toata viata in Costa Rica la 5stele cu servitoare
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine