2019-12-14 14:40

Judecătorii nu-i dau voie lui Antonie Solomon să-şi reia funcţia de primar al Craiovei

 |  19:55
Judecătorii nu-i dau voie lui Antonie Solomon să-şi reia funcţia de primar al Craiovei

Cererilefostului primar al Craiovei Antonie Solomon, de înlocuire a interdicţiei de apărăsi localitatea cu interdicţia de a părăsi ţara şi de încetare a obligaţieide a nu-şi exercita funcţia pe care a deţinut-o înainte de a fi arestat, aufost respinse, ieri, de Tribunalul Galaţi.

AntonieSolomon a cerut instanţei ca dosarul său de corupţie să fie restituit DNA Piteşti,care l-a trimis în judecată în acest caz, încetarea obligaţiei de a nu-şiexercita funcţia pe care a deţinut-o înainte de a fi arestat şi înlocuireainterdicţiei de a părăsi localitatea cu interdicţia de a părăsi ţara. Toatecele trei solicitări au fost respinse, miercuri, de Tribunalul Galaţi."Instanţa a respins excepţia neregularităţii actului de sesizare, repectivcererea de restituire a cauzei la procuror formulată de Antonie Solomon. A fostrespinsă şi excepţia de înlocuire a măsurii obligatorii de a nu părăsilocalitatea cu măsura obligatorie de a nu părăsi ţara, formulată de AntonieSolomon prin apărătorul ales. Totodată, s-a respins şi cererea privindîncetarea obligaţiei de a nu exercita profesia sau de a nu desfăşuraactivitatea în exercitarea căreia se reţine că a săvârşit fapta, respectivfuncţia de primar al municipiului Craiova", a declarat judecătorul Florin Meleacă,purtătorul de cuvânt al Tribunalului Galaţi.

Potrivitacestuia, deciziile nu pot fi atacate, iar următorul termen pentru judecarea pefond a dosarului a fost stabilit pentru 26 noiembrie.

Primarulsuspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8septembrie, prin decizia Curţii de Apel Galaţi. Judecătorii au dispusînlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părasi localitateadecât cu acordul organului judiciar, i-au impus să nu ia legătura cu ceilalţiinculpaţi şi i-au interzis să-şi îndeplinească funcţia în exercitarea căreia sepresupune că au fost săvârşite infracţiunile.

Solomoneste judecat în dosarul 6618/121/2010 având ca obiect comiterea infracţiunilorde corupţie, alături de Cornel Penescu, Dragoş George Stancu şi GheorghiţăPieca. Solomon a fost arestat preventiv, în 3 martie, pentru luare de mită înformă continuată, uz de fals şi fals intelectual. În 10 martie, a fostsuspendat din funcţia de primar, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu,a semnat ordinul în acest sens.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-12-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray