2020-01-27 12:27

Judecătorul Stan Mustaţă, acuzat de luare de mită, judecat sub control judiciar

 |  08:08
Judecătorul Stan Mustaţă, acuzat de luare de mită, judecat sub control judiciar

Judecătorul Stan Mustaţă va fi judecat în continuare sub control judiciar, după ce instanţa supremă a admis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu în cazul său. Mustaţă este acuzat că a primit mită pentru a da soluţii favorabile în dosarele pe care le judeca.

Decizia ICCJ este definitivă.

Stan Mustaţă era în arest la domiciliu din 29 octombrie. Anterior, el a fost în arest preventiv, începând din 30 aprilie.

Grefiera Mariana Curea, suspectată că i-ar fi fost complice, este judecată sub control judiciar în acest dosar, din 29 octombrie, până atunci fiind şi ea arestată preventiv din 30 aprilie.

În acest dosar de corupţie mai sunt judecaţi şi Ion Boraciu, Florian Alexandru şi Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, judecătorul Stan Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora. Cel de-al treilea bărbat a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă.

DNA a precizat că dialogurile purtate între membrii grupului din care făcea parte judecătorul Stan Mustaţă arată obişnuinţa acestora de a percepe tarife pentru soluţii favorabile în dosare.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au afirmat că, la nivelul fostului Parchet Naţional Anticorupţie se ştia încă din 2005 că judecătorul Stan Mustaţă cerea între 5.000 şi 7.000 de euro de la persoane vizate în dosarele penale pe care le judeca, iar în 2008 o colegă a magistratului s-a plâns de atitudinea lui.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine