2020-01-26 00:37

UPDATE. KAMIKAZE PE DN1. Caz unic în România: un sinucigaş, aflat la volan, a intrat intenţionat într-o altă maşină, luând cu el cinci vieţi nevinovate

 |  21:01
UPDATE. KAMIKAZE PE DN1. Caz unic în România: un sinucigaş, aflat la volan, a intrat intenţionat într-o altă maşină, luând cu el cinci vieţi nevinovate

Ionuţ Mureşan

Un tânăr de 28 de ani din Bucureşti s-a sinucis sâmbătă seară, pe DN1, între Ploieşti şi Braşov, curmând alte cinci vieţi, printre care şi cele a doi copii, după ce a intrat intenţionat cu maşina pe contrasens şi a lovit frontal un alt autoturism, martorii descriind locul accidentului ca pe un adevărat carnagiu. Cu puţin timp înainte, George Dumitru postase un mesaj de adio pe Facebook, în care îşi exprima intenţiile şi îşi cerea iertare, lăsând să se înţeleagă că a suferit o decepţie în dragoste. Maniera în care a ales tânărul să îşi pună capăt zilelor a şocat atât specialiştii, cât şi opinia publică, generând sentimente de revoltă, proteste şi compasiune pentru familiile celor implicaţi.

Citeşte şi: 

Violenţa impactului a transformat cele două maşini într-un morman de fiare contorsionate medicii spunând că victimele nu ar fi avut nici o şansă. „La locul accidentului, şase victime: patru adulţi, doi copii, toţi cu politraumatisme grave, fără funcţii vitale. Prin gravitatea politraumatismelor nu puteau trăi. Nu au avut nici o şansă”, a declarat unul dintre medicii de pe ambulanţele ajunse la locul accidentului. Alt medic a precizat că a fost nevoie de câteva zeci de minute pentru victimele, şase la număr, să fie scoase dintre fiarele maşinilor. „În momentul în care au ajuns ambulanţele acolo era un adevărat carnagiu”, a spus acesta din urmă. Potrivit poliţiştilor de la IPJ Prahova, un autoturism BMW X3 care circula regulamentar a fost izbit violent de autoturismul condus de tânărul de 28 de ani. În maşină se aflau un bărbat din Câmpina, în vârstă de 44 de ani, împreună cu fiul său în vârstă de 12 ani, care locuiau în comuna Băneşti, lângă Câmpina. Cu cei doi se mai aflau în maşină un prieten al şoferului, în vârstă de 40 de ani, şi două femei, în vârstă de 38 şi 19 ani. Cunoscuţi ai acestora spun că cei cinci se întorceau de la pescuit şi mai aveau câţiva kilometri până acasă. George Dumitru postase, vineri, pe contul de Facebook o invitaţie către prieteni într-un club din Bucureşti. Sâmbătă după-amiază, tânărul a postat pe contul său un alt mesaj, prin care lăsa să se înţeleagă că a suferit o decepţie în dragoste şi că va face un gest extrem: „Aveti grija de voi prieteni, amici, cunoştinţe! Eu plec într-o lume mai bună şi aveţi grijă pe cine iubiţi să nu păţiţi la fel ca mine! Vă iubesc pe toţi! Iartă-mă, Doamne, pentru ceea ce fac, dar aşa nu mai rezist să trăiesc”. Familia sa, care a văzut mesajul, a intrat în alertă şi a încercat să îl contacteze pe tânăr, însă acesta îşi închisese telefonul.

Sentimente de revoltă

Gestul lui George Dumitru a provocat numeroase reacţii pe internet, zeci de persoane postând comentarii la mesajul său de adio, multe dintre ele fiind revoltate. „Doar Dumnezeu ne poate judeca. Dar ceea ce a făcut acest inconştient este revoltător. A curmat cinci vieţi nevinovate. Ce vină aveau ei? Dumnezeu să-i ierte!”, este unul dintre comentarii. O femeie susţine că la scurt timp de la producerea accidentului a trecut pe DN1. „Din nefericire, am ajuns în acel loc la câteva minute de la producerea accidentului. Un adevărat carnagiu, imagini şocante care mă vor marca mult timp de acum înainte. Multe vieţi curmate din cauza unui inconştient îndrăgostit care putea să-şi curme viaţa în cu totul alt mod. De ce să plătească atâţia oameni pentru decepţia lui în dragoste? Cu ce au greşit aceşti oameni?(...)”, a scris femeia. Alţi oameni au atras atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă depresia. „(...) Doamne fereşte de depresie! În România e o mentalitate greşită, şi anume ruşinea de a merge la psiholog. Din păcate, se ajunge la aceste rezultate. Dumnezeu să-i ierte!”, a scris o altă persoană.

Psiholog: O sinucidere atipică

Psihologul  Daniel David de la Facultatea de Psihologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a comentat cazul, spunând că nu a întâlnit unul asemănător în întreaga lui carieră. „Nu am mai întâlnit în cariera mea un caz în care un sinucigaş să mai ia şi viaţa altora. De obicei, cei care se sinucid nu îi afectează şi pe alţii. Trebuie să se vadă dacă a fost cu intenţie faptul de a mai lua şi vieţile altora sau a vrut pur şi simplu să se izbească de ceva cu maşina”, a declarat psihologul. „În toate cazurile, dacă starea psihologică la momentul comiterii actului suicidar este dublată de furie, comportamentul suicidar poate viza în mod voluntar şi distrugerea altora în acest proces. Distrugerea altora nu implică însă automat voluntaritatea, uneori, victimele fiind colaterale”, a subliniat profesorul Daniel David.

Tragedia putea fi evitată

Gestul tânărului a generat reacţii şi în rândul salaiaţilor unei firme din Câmpina, colegi ai victimelor decedate. Peste o mie de persoane sunt aşteptate, marţi, la un „protest civic” organizat de aceştia la Câmpina. Salariaţii susţin că accidentul produs sâmbătă putea fi evitat dacă pe DN1 ar fi fost montate separatoare de sens, aşa cum au solicitat ei în ultimii ani. „Iniţiativa aparţine colegilor mei de la societatea Neptun. Copiii aceia erau colegi de şcoală cu copiii unor salariaţi de-ai noştri, fratele băieţelului de 12 ani care a murit era, la rândul lui, coleg cu copiii altor salariaţi. Oamenii aceia erau prieteni cu o parte din salariaţii noştri. Avem colegi care se deplasează zilnic pe acest tronson de drum, iar de-a lungul anilor am depus sesizări la CNADNR, la Ministerul Transporturilor, pentru a se monta separatoare”, a declarat organizatorul protestului. Acesta a mai spus că în ultimii cinci ani a depus cel puţin o dată pe an astfel de solicitări, dar a primit un singur răspuns, în care i se comunica faptul că nu sunt fonduri.

George Dumitru lucra pe vase de croazieră

Tânărul care a produs accidentul, George Dumitru, în vârstă de 28 de ani, din Bucureşti, lucrase în ultimii ani pe vase de croazieră şi văzuse aproape întreaga lume, spun membrii familiei şi apropiaţi ai acestuia. De altfel, pe contul său de Facebook, tânărul a postat în ultimii trei ani sute de fotografii din destinaţii precum Brazilia, Polul Nord, Italia, Grecia, Turcia. În aceste zile, tânărul era în concediu acasă, iar vecinii săi din Bucureşti spun că săptămâna trecută l-au văzut cu prietena lui şi că cei doi nu păreau să aibă probleme. Prietenii tânărului se arată şocaţi de gestul acestuia şi transmit mesaje de condoleanţe familiei sale: „Prieten drag, cu tine am început copilăria, cu tine am mâncat, am dormit, am râs, am plâns, pot spune că am făcut aproape tot împreună şi sincer mă gândeam că vom merge la nunţile noastre şi că vom plimba copiii în parc, însă.... mi-e greu să cred că nu mai eşti. Ai ales să ne părăseşti pe toţi brusc, fără a ne spune durerea ta pe care acum ai împărţit-o în atâtea suflete care nu erau pregătite de o aşa suferinţă şi pierdere. Nu o să te uit niciodată. Dumnezeu să te ierte”.

Accident şiîn Argeş

Opt persoane, între care şase copii, au fost rănite, duminică, în urma unui accident produs în judeţul Argeş, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren, la o trecere de cale ferată de pe un drum comunal. Potrivit Poliţiei, şoferul nu a oprit la trecerea de cale ferată, autoturismul fiind lovit de un tren de persoane care circula de la Piteşti către Câmpulung.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-29

GALERIE MEDIA

Kamikaze pe DN1
Kamikaze pe DN1
Kamikaze pe DN1
Kamikaze pe DN1
Parerea ta...

FLO
29 Sep 2014

Nu e unic
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine