2019-10-15 16:41

Kovesi l-a SURPRINS pe Liviu Dragnea: Sincer, nu mă așteptam...

 |  14:44
Kovesi l-a SURPRINS pe Liviu Dragnea: Sincer, nu mă așteptam...

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu se aștepta ca șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, să nu vină la audierea din cadrul Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009.

"Sincer, eu nu mă așteptam să refuze prezența la această comisie. Până la urmă, ce ar avea de ascuns? De ce s-ar ascunde să răspundă la niște întrebări despre acea întâlnire? Dacă a fost o întâlnire nevinovată de ce s-ar feri să vorbească despre acea întâlnire? Nu știu ce va face comisia, mă așteptam să accepte prezența la comisie", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă i se pare că refuzul șefei DNA de a veni la audieri ar încurca demersul comisiei de anchetă.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a anunțat joi, printr-o adresă trimisă Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, că nu se va prezenta la audierile din Parlament din 14 iunie, pe motiv că plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că "procurorii nu pot fi citați și obligați să se prezinte în calitate de martori în fața Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituționale, fac parte din autoritatea judecătorească".

"Referitor la adresa dumneavoastră cu nr. 4C-30/49/07.06.2017 privind solicitarea de a mă prezenta în dala de 14 iunie 2017 în fața Comisiei parlamentare de anchetă, vă comunic faptul că, la data de 24 mai 2007, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că 'procurorii nu pot fi citați și obligați să se prezinte în calitate de martori în fața Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituționale, fac parte din autoritatea judecătorească'. Prin Decizia nr.317 din 13 aprilie 2006 și Decizia nr.45 din 17 mai 1994, Curtea Constituțională a României a decis că dispozițiile din regulamentele interne ale Senatului sau Camerei Deputaților care prevăd obligativitatea persoanelor citate de a se prezenta la comisia de anchetă sunt neconstituționale. Față de aceste aspecte, vă comunic faptul că nu mă voi prezenta în data de 14 iunie 2017 la ședința Comisiei de anchetă", se preciza în adresa trimisă de Kovesi în atenția președintelui comisiei, Mihai Fifor, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-10Parerea ta...

M.R.
10 Iun 2017

Unde dreaq a mai vazut ca procurorii care instrumenteaza dosare de cercetare penala sa fie chemati sa dea socoteala in fatza penalilor?! Suntem de rasul lumii!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
10 Iun 2017

cine a furat se va duce la PUSCaRIE...BaSTA-GAME OVER
TURUIANU MIHAI DAN
11 Iun 2017

Fratilor!Nu intrati in card cu sarlatanii astia ca va iau locuintele Am un vecin care a luat imprumut de la blestematii astia a vrut sa plateasca ultima rata dar astia nu au raspuns la telefon au stat ascunsi si au iesit dupa expirarea datei de plata In clauza lor nenorocita specificau ca le pot lua casa daca nu platesc la termen Si le a luat o Acum stau in parc cu familia dar la iarna? Sa fie blestemati pe vecie acesti camatari lacomi si rai
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray