2020-07-09 04:51

Kovesi: Procurorii DNA, supuşi unor presiuni externe şi interne

 |  12:40
Kovesi: Procurorii DNA, supuşi unor presiuni externe şi interne

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, duminică dimineaţa, că asupra procurorilor anticorupție se exercită atât presiuni externe, venite din partea unora dintre cei anchetați, cât și presiuni interne.

"Presiuni externe ar fi și declarațiile publice care se fac. Ați văzut, de foarte multe ori persoane pe care le cercetăm, cu funcții importante, cum comentează chiar și despre viața personală sau despre persoana unui procuror care-i investighează. Am văzut de foarte multe ori situații când persoane pe care le-am cercetat, după ce au ieșit din DNA, s-au dus într-un studio de televiziune, au comentat dosarul public, iar procurorii DNA nu pot sa aibă o reacție, pentru că noi nu putem comenta public dosarele. (...) Apoi există presiune internă, a termenelor, atunci când institui o măsura preventivă, a reținerii, spre exemplu, în câteva ore trebuie să finalizezi dosarul, să întocmești referat de arestare, să administrezi probe. Este și aceasta o presiune pentru un procuror, dar cred că niciodată nu ați văzut un procuror DNA să se plângă", a afirmat Laura Codruţa Kovesi, în cadrul unei emisiuni la Pro TV.

Aceasta a ţinut să precizeze că procurorii DNA reușesc să facă față presiunilor de orice natură.

"Ce este foarte important este că procurorii din DNA au suficientă maturitate profesională, sunt curajoși și nu se lasă intimidați nici de aceste presiuni, nici de plângerile pe care avocații sau alte persoane cercetate le fac la Inspecția Judiciară sau în altă parte. Pur și simplu sunt oameni care cred în ceea ce fac, care respectă legea și își fac datoria", a subliniat Laura Codruța Kovesi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-10

In legatura cu acest articol...

Laura Codruţa Kovesi, precizări despre probele din dosare

Laura Coduța Kovesi anunţă care sunt vulnerabilităţile DNA

Codruţa Kovesi: Celor condamnaţi pentru corupţie ar trebui să li se interzisă să rămână în funcţie
Parerea ta...

UN NATIONALIST ROMAN
10 Apr 2016

SALVE DE TUN , CU PRAF DE PUSCA , UDAT DE PLOAIE . PRECUM NAPOLEON . LUI PATRICIU , ADAMESCU , CARAMBULEA , TIRIAC , NICOLAIE , TENDER , CIT A-TI RECUPERAT DIN FURTURILE DE MILIARDE ? BANCILE SI ASIGURARILE , CIT SA RECUPERAT ? NIMENI NU ESTE DE NEINLOCUIT . DACA NU SINTETI IN STARE , SA RECUPERATI TOT , PLECATI SI LASATI PE ALTI . PRECUM ; BICA , TOPOLICEANU , UDREA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz