2019-10-23 03:33

KOVESI se dezice de procurorul Portocală: DNA nu înseamnă Negulescu

 |  22:13
KOVESI se dezice de procurorul Portocală: DNA nu înseamnă Negulescu

"Nu sunt de acord cu comportamentul urât al unui procuror. Ce vorbeşte un procuror în timpul liber nu am de unde să ştiu. Eu nu am primit nicio informare despre un asemenea comportament", a declarat Kovesi in cadrul comferintei de presa pe care a tinut-o in sediul DNA, referindu-se la scandalul monstruos care are in prim-plan DNA.

"Eu nu am avut o discuţie cu procurorul Negulescu. Am vorbit cu procurorul Onea despre înregistrări. Mi -a spus că nu poate să îmi spună dacă este vocea lui când a fost audiat un martor. Vom continua anchetele. Nu ne-am intimidat la nicio hărţuire sau presiune. Dacă rămân aceleaşi legi, procurorii îşi pot face treaba în continuare.

Eu nu am cerut niciodată apărarea unui procuror ci a sistemului judiciar. Mi-a spus că nu este vocea lui, că e un colaj. Apoi şi-a dat demisia. Nu sunt de acord cu comportamentul urât al unui procuror. Ce vorbeşte un procuror în timpul liber nu am de unde să ştiu. Eu nu am primit nicio informare despre un asemenea comportament. Eu nu pot să dau ordine unui procuror să respecte codul deontologic. Am avut o discuţie şi i-am cerut să plece din DNA. Să nu comparăm ce înseamnă Onea cu ce înseamnă Negulescu. Nu pot să îi cer lui Onea să demisioneze pentru câteva pasaje. Inspecţia Judiciară a spus că Lucian Onea şi-a făcut treaba. DNA Nu înseamnă Negulescu. Eu nu am dovada că vreun procuror de la Ploieşti nu şi-a îndeplinit atribuţiile.

Am avut o problemă instituţională cu acest procuror. Unii au fost trimişi în judecată, alţii condamnaţi. Asta nu înseamnă că DNA trebuie desfiinţată. Când s-a făcut o eroare, când a constatat că instanţa a greişit, mereu am luat măsuri. Nu vrem să se întâmple asta. E păcat de munca noastră să lăsăm ca astfel de situaţii să existe. Nu vrem oameni care încalcă legea. S-a muncit în patru ani" a spus Kovesi. care a continuat atacul.

"Eu nu vreau să fiu simpatică. cetăţenii să judece dacă am făcut bine sau nu. Nu e treaba mea să măsor dacă am crescut sau nu ca încredere. Această instituţie trebuie să meargă, să funcţioneze. Eu trebuie să îmi fac treaba, nu să aştept să văd ce face ministrul Justiţiei. Niciodată nu mi s-a cerut să cad la pace cu cineva", a mai spus Kovesi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-14Parerea ta...

ANONIM
15 Feb 2018

“Dacă nu eşti cult, n-ai cum să capeţi libertatea şi n-ai cum să-ţi gândeşti viitorul”
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray