2020-07-04 15:30

L-a reevaluat oare din nou Iohannis pe Maior, naşul lui Ponta, după „spovedania” lui Rizea?

 |  13:30
L-a reevaluat oare din nou Iohannis pe Maior, naşul lui Ponta, după „spovedania” lui Rizea?

Până la instalarea cabinetului Orban, atât PNL cât şi preşedintele Klaus Iohannis, doreau că ambasadorul României în SUA, fostul director al SRI şi naşul de cununie a lui Victor Ponta, George Cristian Maior, să fie rechemat în ţară.

La un anumit moment, ministrul de Externe de la acea vreme, Teodor Meleşcanu, a lăsat de înţeles că s-au declanşat procedurile de chemare în ţară a lui Maior. Între timp, Meleşcanu a plecat de la Externe, iar de la succesoarea acestuia, Ramona Mănescu, nu s-a mai auzit nimic despre acest subiect. Acum, când ministru de Externe este Bogdan Aurescu, omul impus şi susţinut de Klaus Iohannis, subiectul Maior a devenit tabu. De ce? Să fi fost oare reevaluat George Maior de către şeful statului?!

George Cristian Maior a fost senator PSD. Iar din octombrie 2006 și până în ianuarie 2015 a îndeplinit funcția de director al Serviciului Român de Informații. Din 2015 este ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

Cristian Rizea: „Aveam întâlniri săptămânale cu George Maior, în biroul său”

Însă, în cartea scrisă de fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat la patru ani de închisoare și fugit din ţară, există o serie de relatări despre relaţia acestuia cu George Maior. „Anii au trecut, iar după alegerile prezidențiale din 2014, pierdute de Victor Ponta, am avut câteva discuții și întâlniri cu directorul SRI George Maior ....Acesta mi-a propus în cursul lunii decembrie să preiau organizația PSD SECTOR 5 și să candidez pentru funcția de primar la alegerile locale din 2016! Am acceptat această propunere, iar la finalul lunii ianuarie 2015, în cadrul Comitetului Executiv PSD organizat la Sinaia, am primit în unanimitate votul de încredere al președinților de organizații din partid! În acea perioadă, aveam întâlniri săptămânale cu George Maior în biroul său din strada Jandarmeriei (lângă complexul sportiv Stejarii), în intervalul orar 9-11, în prima parte a zilei, unde pe unul din fotoliile de lângă șemineul din biroul său mă aștepta mereu celebra ceașcă de cafea la filtru! Asta după ce, conform cutumei cred, așteptam 10 minute în biblioteca de la parterul vilei unde, la etaj, se aflau doar cele 2 birouri ale șefilor SRI: George Maior și Florian Coldea. Ce mi-a atras atenția atunci e, că de fiecare dată când așteptam în bibliotecă (sunt sigur că eram filmat) ,televizorul era deschis mereu pe postul România TV, un amănunt cred eu interesant ....Apropo de acest detaliu, îl înțeleg pe de o parte pe Sebastian Ghiță care în declarațiile sale publice ulterioare plecării sale din țară a încercat să-l exonereze pe George Maior de toate abuzurile făcute de SRI, rugându-mă și pe mine să fac la fel....Din respect pentru voi, cei care veți citi aceste rânduri, am considerat că ADEVĂRUL trebuie spus și v-aș subestima inteligența dacă aș încerca să vă fac să credeți că toate abuzurile făcute de SRI au fost exclusiv opera lui Coldea, fără ca omul nr.1 din SRI, George Maior, să fi știut absolut nimic... La un moment dat, îmi aduc aminte că se discuta foarte mult în spațiul public despre adoptarea Legilor Big Brother, pe care în intervențiile publice de la TV le susținusem atât eu cât și Sebastian Ghiță, motiv pentru care George Maior mi-a mulțumit personal! Tot în acea perioada din 2015, acesta mi-a dăruit o carte al cărui coordonator fusese:, „FRANCK WISNER, SPION PENTRU ETERNITATE” , o poveste tristă de spionaj despre un om care a crezut că poate schimba lumea!”, mărturiseşte fostul deputat PSD, în cartea sa „Spovedania lui Rizea”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-17Parerea ta...

FATU
17 Mai 2020

"Curat murdar coane Fanică " Ca la noi la nimeni ?
CONSTANTIN
17 Mai 2020

Rizea ,cat a fost pe caii mari dadea cu trambita,acum cand este ""refugiat politic"" se de la inteligenta noastra!!! Sa fim drepti omul este fara demnitate ,fara onoare si cu un caracter de sarpe.Poate sunt curiosi care sa ii citeasca maculatura,altfel notitele nu au valoare .Ce pret poti pune pe asemenea maculatura,omul are nevoie de bani !!!Cat a fost in tara a furat ca orice psd ist,a carat ,pe sest afara,asa pentru sufletul sau de iuda!!
COMISARUL PARAIPAN
17 Mai 2020

vine si partea a doua de la Rizea...va fi curatenie generala in mocirla cu lighioane imputite...TRUMP DRAIN THE SWAMP
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz