2019-11-19 02:53

La revedere, buldogule! Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a fost denunţat la DNA de Darius Vâlcov

 |  21:01
La revedere, buldogule! Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a fost denunţat la DNA de Darius Vâlcov

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a fost „turnat” la DNA de fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, care le-a spus procurorilor că acesta l-a pus să facă intervenţii pentru ca firma Tehnologica Radion, al cărei administrator este Theodor Berna, să câştige contracte de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare în judeţul Olt. Informaţia apare în rechizitoriul prin care Vâlcov a fost trimis în judecată şi este confirmată şi de Theodor Berna. Potrivit unui martor, citat în rechizitoriu, firma Tehnologica Radion ar fi fost controlată de Blaga, prin fiica acestuia. Darius Vâlcov a fost supus şi unui test cu detectorul de minciuni. La întrebarea: „Minţi atunci când susţii că Vasile Blaga este cel care te-a pus în legătură cu Theodor Berna?”, Vâlcov a răspuns negativ, constatându-se că nu a avut un comportament simulat. "Nu are ce denunța. Niciodată nu l-am chemat nici pe Darius Vâlcov, nici pe altcineva să le spun despre cum să încheie contracte. Nu a avut loc nici o discuție, nici măcar la sediul PDL sau altundeva cu Darius Vâlcov, sau cu altcineva legat de contracte. Nu am avut cu domnia sa nici un fel de discuție despre nici un fel de contract. Pe Theodor Berna îl cunosc din 2001-2002. Niciodată nu a beneficiat de intervenția mea undeva”, a replicat Vasile Blaga. Pe de altă parte, joi dimineaţă, procurorii au descins şi la firma de pază a ginerelui lui Vasile Blaga, Ionuţ Rudeanu, pe care îl suspectează de evaziune fiscală. Se pare că încă o carieră politică de mare succes în ultimii 25 de ani se apropie de final.

Ginerele lui Vasile Blaga, ridicat de procurori

Ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga a fost adus, joi, în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pentru a da explicaţii într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro. Firma lui Ionuţ Andrei Rudeanu, Axis Corporate Security, şi alte patru firme de pază şi securitate au fost percheziţionate, joi dimineaţă, după ce s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor prin tranzacţii fictive.

Alături de Andrei Rudeanu la audieri au fost duse şi alte persoane. Potrivit unor surse apropiate anchetei, acest dosar are legătură cu percheziţiile care au vizat societatea de pază NEI Guard, în decembrie 2014. Poliţiştii au făcut, joi dimineaţă, percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, într-un dosar în care sunt vizate cinci firme de pază, printre care şi cea a lui Ionuţ Rudeanu, pentru evaziune prin înregistrarea unor achiziţii fictive de servicii. „Din investigaţii a reieşit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracţional, format din mai multe societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive”, se arăta într-un comunicat de presă al Poliţiei Române. În contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro. Potrivit surselor citate, printre firmele vizate de anchetatori ar fi şi Axis Corporate Security, deţinută de Ionuţ Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga. Rudeanu este căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina, din 2008.

Axis Corporate Security, abonată la contracte

Înfiinţată în anul 2009, Axis Corporate Security este o companie care acţioneaza în domeniul securităţii private şi ai cărei specialişti sunt recrutaţi din agenţiile publice, private sau guvernamentale, scrie pe site-ul firmei. În 2012, firma a câstigat şi contractul de pază a unităţilor miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat că societatea a fost sancţionată de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pentru că nu şi-a respectat obligaţiile faţă de angajaţii care se ocupă cu paza unităţilor miniere. De asemenea, firma a câştigat contracte cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renunţat la contractul cu CNADNR.

În data de 15 decembrie 2014, poliţiştii şi procurorii Curţii de Apel Bucureşti au descins, luni, sediul firmei de pază Nei Guard şi la alte 11 adrese din Bucureşti, Ilfov şi Vrancea, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciul estimat la şapte milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, suspecţii din acest dosar ar fi înfiinţat mai multe societăţi comerciale, prin intermediul cărora ar fi înregistrat, în perioada 2009 - 2014, mai multe tranzacţii fictive, reprezentând servicii care, în realitate, nu ar fi fost prestate. În acelaşi timp, o parte dintre operaţiunile comerciale nu ar fi fost înregistrate în contabilitate. Conform unui comunicat emis de Poliţia Română la vremea respectivă, la percheziţii au fost mobilizaţi 70 de poliţişti, care au acţionat sub coordonarea procurorilor Curţii de Apel Bucureşti.

Precedentul Nei Guard:insolvenţă pe banii statului

Reamintim că Metrorex a încheiat la finele anului trecut cu firma Nei Guard un acord-cadru în valoare de 55,9 milioane lei (12,4 milioane euro), inclusiv TVA, cu o durată de doi ani şi jumătate, pentru servicii de pază, monitorizare şi intervenţii la metrou. Acordul a fost atribuit la 29 decembrie prin licitaţie deschisă, unde s-au înscris doi ofertanţi, potrivit unui anunţ al administratorului metroului bucureştean. Serviciile vor viza staţiile, trenurile şi depourile metroului. Durata acordului este de 30 de luni, Metrorex estimând că va încheia minim 3 şi maxim 30 de contracte subsecvente. Proiectul este finanţat din subvenţie de la bugetul de stat şi veniturile proprii ale companiei Metrorex. Cu toate acestea, presa economică a scris că Nei Guard SRL, firmă deţinută de Mihai Neicu şi Florentina Norocica Neicu, a solicitat recent deschiderea procedurii de insolvenţă pentru că are datorii pe care nu le poate achita, cerere aprobată de Tribunalul Ilfov (Dosar 376/93/2015) la data de 3 martie 2015. Pe 17 aprilie 2015, administratorul judiciar publică un „raport privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia stării de insolvenţă”, folosind datele financiare ale SC NEI GUARD SRL valabile la data de 30 iunie 2014, adică depăşite. „Conform metodei de apreciere a stării globale a societăţii din punct de vedere economico-financiar, numită metoda scorurilor, societatea a avut mari probleme, pe întreaga perioadă analizată existând un risc de faliment de peste 75%”, este concluzia raportului administratorului judiciar. Pe 12 mai 2015, a fost publicat tabelul preliminar al creditorilor, din care reiese că Nei Guard are datorii de 16,45 milioane lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-21Parerea ta...

ANONIM
21 Mai 2015

Tehnologoca Radion a lucrat la reabilitare , canal - apa , drumuri , in cartierele Damaroia , Pajura , Bucuresti Noi sector 1 . Cu aceasta ocazie a ajutat la demolarea , saparea subsolurilor , racordare la retea apa - canal , a circa 400 - 500 blocuri , construite ilegal in cartiere , de catre mafia tiganeasca a constructiilor . Acum multe blocuri sint in procese . Avea protectie totala de la autoritati , cind au lucrat .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray