2019-10-15 19:34

La zece zile de la ÎNREGISTRĂRILE cu KOVESI, şase PROCURORI au cerut să plece din DNA. Cine sunt aceştia

 |  10:36
La zece zile de la ÎNREGISTRĂRILE cu KOVESI, şase PROCURORI au cerut să plece din DNA. Cine sunt aceştia

Şase procurori au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să plece de la DNA şi să-şi continue activitatera la o altă unitate de parchet. Între cei şase se află şi şeful Serviciului pentru combaterea infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale UE, Claudiu Dumitrescu. Solicitările celor şase procurori urmează să fie luate în discuţie marţi, când va avea loc şedinţa Secţiei pentru procurori, din cadrul CSM, informează Gandul.

Nu se ştie însă clar dacă aceste “dezertări” au legătură cu faptul că în urmă cu zece zile au fost difuzate mai multe înregistrări audio în care ar fi apărut Laura Codruţa Kovesi în timp ce le-ar fi cerut procurorilor să lucreze, dând însă directive şi către persone cu funcţii, prin exprimări precum : "Ştiţi ce-mi doresc: să 'decapaţi' instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea", "Dar altceva mă îngrijorează, că la ăştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm!". În replică, DNA susţine că înregistrările în care ar apărea Kovesi nu sunt autentice şi "conţin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere".

Magistratul Claudiu Constantin Dumitrescu, şef al Serviciului pentru combaterea infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a cerut acordul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în vederea eventualei detaşări în postul de expert naţional detaşat în cadrul Oficiului European de Luptă Antifraudă. Dumitrescu lucrează la DNA din anul 2003. În 2011 a fost detaşat în funcţia de şef al Departamentului de Luptă Antifraudă, conform CV-ului procurorului. Ulterior, în 2013, Claudiu Dumitrescu a revenit la DNA, unde a fost şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie.

Un alt procuror care a cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie este Alina Ştefănescu, urmând ca ea să revină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti . Alina Irina Avram a solicitat continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu sau revenire la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), Eugen Anton doreşte transferul la PTB sau la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCAB), Mădălina Scarlat cere să fie mutată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), PCAB, PTB sau respectiv la unul dintre celelalte parchete de pe lângă judecătoriile de sector din Bucureşti, iar Ioan-Paul Chiş a solicitat continuarea activităţii la unul dintre parchetele de pe lângă judecătoriile de sector din Bucureşti sau la PTB.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-27

In legatura cu acest articol...

DNA sesizează Parchetul General după ÎNREGISTRĂRILE cu Kovesi

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în urma înregistrărilor difuzate cu şefa DNA, Laura Codruța Kovesi

Tăriceanu o PROVOACĂ pe Laura Kovesi: ”Dacă nu are nimic de ascuns...”

Kovesi l-a SURPRINS pe Liviu Dragnea: Sincer, nu mă așteptam...
Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Kovesi şi alegerile Direcţia Naţională Anticorupţie, pe scurt DNA. Mulţi aleşi transpiră numai când aud rostite cele trei litere. Numai ei ştiu de ce şi speră ca procurorii să nu afle
21 Ian 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray