2020-02-22 13:21

Laura Codruţa Kovesi, despre abuzul în serviciu: Dacă infracţiunea dispare, funcţionarii îşi vor îndeplini atribuţiile după ureche

 |  13:57
Laura Codruţa Kovesi, despre abuzul în serviciu: Dacă infracţiunea dispare, funcţionarii îşi vor îndeplini atribuţiile după ureche

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat marţi, la Europa FM, că dacă Curtea Constituţională a României (CCR) va decide dezincriminarea abuzului în serviciu, funcţionarii îşi vor îndeplini atribuţiile după ureche.

"Dacă infracţiunea de abuz în serviciu dispare din legislaţia noastră, funcţionarii îşi vor îndeplini atribuţiile după ureche şi nu după lege. Şi trebuie să ne gândim dacă suntem pregătiţi ca fiecare funcţionar să acţioneze cum îşi doreşte, fără a-l putea investiga. O treime din infracţiunile pentru care noi am întocmit rechizitorii sunt de abuz în serviciu. Eu am studiat practica CCR din 2000 până în prezent. Niciodată CCR nu a interpretat un text din lege. Acesta este atributul unei instanţe de judecată. Orice încercare de a limita competenţele DNA ne îngrijorează dar nu cred că procurorii trebuie să fie îngrijoraţi, ci cetăţenii. Sunt cazuri publice în care am arătat prejudicii enorme. Nu poti să vii să spui, ca funcţionar public, că nu ştii ce ai de făcut", a precizat Laura Codruţa Kovesi la EuropaFM.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-10Parerea ta...

BLA , BLA
10 Mai 2016

se stia de 1 an jumatate . ne facem ca muncim si au disparut 50 miliarde euro .
ANONIMUS
11 Mai 2016

ne uitam ca rata in lemne
MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
11 Mai 2016

Ce examene a dat ? Ce note a luat ? In Sibiu era o firma care a furat medicamente de la bolnavi de cancer si ia facut pierduti . Nici de Isarescu nu scapam de 40 ani , acum e bagat in oala cu Patriciu .Care este mort la misto . Sa dizolvat in China cu iubita si vin sa ia malaiul gratis . Cine a tinut dosarul atitia ani , Tradatorul de tara .
ANONIM
12 Mai 2016

DACA DISPARE INFRACTIUNEA DE ABUZ IN SERVICIU ,DISPARE SI RASPUNDEREA SI COMPETENTA SI PERSEVERENTA SI DEMNITATEA TUTUTOR FUNCTIONARILOR SAU AUTORITATILOR PUBLICE. ANULAREA INFRACTIUNII DE ABUZ IN SERVICIU=ANARHIE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine