2020-02-28 16:44

Laura Codruţa Kovesi, precizări despre probele din dosare

 |  12:24
Laura Codruţa Kovesi, precizări despre probele din dosare

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, duminică dimineaţa, în cadrul unei emisiuni la Pro TV, că toate probele au valoare egală, doar tezele probatorii putând fi diferite.

"Toate probele au valoare egală. Flagrantul (...) este o activitate care poate fi de asemenea filmată și înregistrată audio-video, dar în special flagrantul vizează o procedură a prinderii în flagrant care este prevăzută în Codul de procedură penală. Sunt foarte multe dosare în care se apelează la această procedură", a afirmat Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul şef al DNA a ţinut să precizeze că sunt multe dosare în care nu se apelează la interceptarea comunicațiilor.

„Sunt dosare în care apelăm, pentru a dovedi fapta, la măsuri de supraveghere tehnică, sunt situații în care soluționăm dosare fără să apelăm la interceptări ale comunicațiilor. Sunt foarte multe dosare în care nu folosim acest mijloc de probă. Dar toate probele au o valoare egală. Nu poți să spui că înregistrarea discuțiilor dintre un inculpat și un martor este mai importantă decât declarația unui martor. Nu, toate au aceeași valoare probatorie, doar că tezele probatorii pot fi diferite", a explicat Laura Codruța Kovesi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-10

In legatura cu acest articol...

Laura Coduța Kovesi anunţă care sunt vulnerabilităţile DNA

Codruţa Kovesi: Celor condamnaţi pentru corupţie ar trebui să li se interzisă să rămână în funcţie
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine