2020-04-09 04:56

Liber la angajări în Ministerul Agriculturii, dar doar cu semnătura ministrului Adrian Oros

 |  11:57
Liber la angajări în Ministerul Agriculturii, dar doar cu semnătura ministrului Adrian Oros

La scurt timp după instalarea cabinetului Orban, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita Adrian Oros, a precizat scris pentru PUTEREA că a anulat, în baza unor prevederi legale, toate concursurile care urmau să aibă loc pentru ocuparea posturilor vacanțe din minister și structurile deconcentrate.

„Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a renunțat la desfășurarea concursurilor din următoarele considerente: 

-  Programul de Guvernare acceptat de Parlament, prin care s-a prevăzut reforma administrației publice centrale, accelerarea procesului de reformare a statului, creșterea performanței administrației publice, implică o reorganizare la nivelul ministerelor, organelor de specialitate ale administrației publice centrale, instituțiilor publice și structurilor din cadrul administrației publice centrale.

-  Potrivit prevederilor art. 38 din O.U.G. nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene:

 „Art. 38.  În perioada 2019-2021, numărul maxim de posturi care se finantează din fonduri publice, pentru instituțiile și autoritătile publice, indiferent de modul de finanțare și subordonare, se stabilește de către ordonatorii de credite astfel încât să se asigure plata integrală a drepturilor de natură salarială acordate în condițiile legii, cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget”, se menționa în răspunsul MADR către PUTEREA.

Însă, surprinzător, pe 11 februarie 2020, ministrul demis al Agriculturii, Adrian Oros, emite Ordinul nr. 702 privind unele măsuri pentru ocuparea posturilor vacante/ temporar vacante din cadrul MADR și al instituțiilor publice aflate în subordine (vezi documentul în facsimil). În acest ordin se precizează, negru pe alb, că „ocuparea posturilor vacante temporar/temporar vacante se va realiza după obținerea acordului ministrului Agriculturii și Dezvoltării rurale”, iar „solicitarea acordului ministrului Agriculturii și Dezvoltării rurale se face în scris, înainte de demararea procedurilor legale pentru ocuparea posturilor vacante/temporar vacante”. Altfel spus, orice angajare la MADR se face doar pe semnătura ministrului Adrian Oros!

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-19

Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine