2020-06-02 15:49

LIBER la dezastru: Ordonanţa care suspendă restricţiile bugetare

 |  14:34
LIBER la dezastru: Ordonanţa care suspendă restricţiile bugetare

P24

OUG 9/2017 din 25 ianuare 2017 a trecut neobservată de presă, deşi are efecte dezastruoase. Guvernul Grindeanu a emis un act normativ care suspendă timp de un an anumite articole din legea finanţelor publice. Sunt primării care deja au încheiat contracte pe sume imense şi cu dedicaţie.

OUG 9/2017 Art. 7 (3) Aplicarea prevederilor art. 4, art. 26 lit. b), art. 285, art. 36 şi art. 57 lit. b) referitoare la creditele de angajament din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, se suspendă până la data de 1 ianuarie 2018.

Articolele suspendate prin OUG nr. 9 prevăd în esenţă faptul că “angajarea cheltuielilor din aceste bugete se face numai în limita creditelor bugetare aprobate” şi că “angajarea şi utilizarea creditelor bugetare în alte scopuri decât cele aprobate atrag răspunderea celor vinovaţi, în condiţiile legii”. Un alt articol suspendat timp de un an prevede că “în vederea realizării acţiunilor multianuale, ordonatorii de credite încheie angajamente legale, în limita creditelor de angajament aprobate prin buget pentru anul bugetar respectiv”.

Toate acestea se traduc astfel: dacă o primărie sau un minister avea în buget 10 lei, nu putea angaja cheltuieli mai mari de 10 lei deoarece operau resţrictiile de mai sus. Suspendând timp de un an orice restricţie, primăria sau ministerul respectiv va putea contracta cheltuieli de 100 de lei, chiar dacă în buget dispune doar de 10 lei.

Pe surse, am aflat că primăriile au început deja să semneze contracte pentru locuri de joacă la preţiro exorbitante şi cu dedicaţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-04Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
04 Feb 2017

HA HA....EXACT ASTA V-AM SPUS SI EU.....AU PREMEDITAT DISTRUGEREA SI JEFUIREA BUGETULUI CU FIRME DE CASA PLUS IMUNITATE PENTRU TALHARI SI MAFIOTI....................OUG 9 SI OUG 13 SUNT PARTE A PLANULUI MAFIOT FSN-PSD ....CULMEA ESTE CA ORDONANTELE MAFIEI AU FOST SCRISE IN DRAFT CHIAR DE ALINA BICA IMPREUNA CU VALCOV,SLUGOIUL CIORDACHE DOAR A PUS VIRGULE SI SEMNATURA PE ELE
ADRIAN
06 Feb 2017

Si dupa aceea, se vaicaresc pe la Latrina3 si rtv ca-i fugareste DNA. Sper sa va aresteze pe toti.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine