2020-08-14 17:50

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a câștigat la CEDO. Ce daune morale trebuie să îi plătescă statul român

 |  14:16
Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a câștigat la CEDO. Ce daune morale trebuie să îi plătescă statul român

Judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului au decis, cu şase voturi pentru şi unul împotrivă, că liderului Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, i-a fost încălcat dreptul la judecarea cauzei sale în termen rezonabil. Astfel, România va trebui să-i plătească daune morale în valoare de 1.200 de euro şi 5.000 de euro pentru a acoperi costurile şi cheltuielile reclamantului.

Judecătorii CEDO s-au pronunţat în cazul România v. Bivolaru (nr.66580/12), constatând o încălcare a art. 6 § 1 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (dreptul la un proces echitabil şi în termen rezonabil), potrivit Mediafax. Cazul face referire la condamnarea lui Gregorian Bivolaru pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu o persoană minoră.

Pe de altă parte, CEDO a respins reclamaţiile formulate de Bivolaru privind judecarea sa în absenţă şi lipsa unui remediu efectiv la încălcarea dreptului la respectarea vieţii private şi de familie prin interceptarea telefoanelor.

În iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat, definitiv, de instanţa supremă din România, la şase ani de închisoare cu executare, la capătul unui proces început în anul 2004. Bivolaru a fost eliberat condiţionat din închisoare, în septembrie 2017.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-02Parerea ta...

ANONIM
02 Oct 2018

DE CE DE STATUL ROMAN SI NU DE MAGISTRATII CARE AU JUDECAT ???? PANA CAND Ii MAI APARAM PE MAGISTRATI...??? EI CARE SARACII IES LA PENSIE CU ASA PENSII...trai pe vatrai pe ei ...nu raspund ptr nimic si sunt recompensati pe viata
ANONIM
03 Oct 2018

putori nebune si perverse Vreti la ciolan dar sunteti niste curve stricate incepand cu Ciolosul
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz