2020-01-27 12:32

Liviu Dragnea, la ICCJ pentru ultimul termen din dosarul Referendumului

 |  11:41
Liviu Dragnea, la ICCJ pentru ultimul termen din dosarul Referendumului

Ministrul Liviu Dragnea s-a prezentat luni la ICCJ, unde are loc ultimul termen în dosarul Referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui de la acea vreme, Traian Băsescu. Dragnea a fost trimis în judecată în acest caz alături de peste 70 de persoane.

Liviu Dragnea a fost audiat la ÎCCJ la un termen anterior, când a declarat că nu știe cine a conceput SMS-urile care apar în rechizitoriul întocmit de procurori.

Şi premierul Victor Ponta a fost audiat, în calitate de martor, la termenul din 11 martie. Prim-ministrul a afirmat atunci că PSD a folosit la referendumul din 2012 o aplicație informatică, folosită și de alte partide, care permitea verificarea prezenței la vot.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Liviu Dragnea pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit anchetatorilor, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

Astfel, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot, susţin procurorii.

"Ca un prim pas, Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al partidului pe care îl reprezenta, dar și de coordonator al campaniei electorale, a emis două adrese, la 12 și 13 iulie 2012, destinate organizațiilor județene de partid, respectiv președinților și directorilor de campanie, dar și primarilor din țară ai acelui partid, adrese prin care, pentru obținerea participării la vot a alegătorilor, în proporție de 60%, li se solicita să ia măsuri incriminate de către Legea nr. 3/2000 (în fapt, promisiuni de foloase materiale în scopul de a determina alegătorii să voteze) și, de asemenea, să propună prefecților înființarea de secții de votare în stațiunile turistice, care nu sunt ele însele unități administrativ-teritoriale", arată DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine