2020-02-24 14:47

Liviu Negoiţă sparge 35 milioane de euro pe o fântână cântătoare. “Muzica apelor” topeşte bugetul de la învăţământ, asistenţă socială şi locuinţe

 |  19:25
Liviu Negoiţă sparge  35 milioane de euro pe o fântână cântătoare. “Muzica apelor” topeşte bugetul de la învăţământ, asistenţă socială şi locuinţe

Pe timp de criză, Primăria Sectorului 3 “taie serios din banii pentru locuinţe, învăţământ şi asistenţă socială, darinvesteşte aproximativ 35 milioane de euro pentru o fântână arteziană muzicalăşi pentru amenajarea câtorva alei din jurul Lacului Titan din Capitală.Valoarea iniţială a proiectului a fost de aproap 26 milioane de euro, darpentru că lucrarea nu putea fi predată, la trei luni după expirarea termenului-limită,primăria condusă de Liviu Negoiţă a mai alocat alte 8,6 milioane de euro. Totuşi, lucrările sunt şi astăzi departe de a fi încheiate.

Firma care încasează banii este Delta ACM 93, cunoscută ca aparţinând fratelui deputatului ŞtefanPirpiliu, fost consilier general pe când primar al Capitalei era TraianBăsescu. Din muntele bani „spart de primarul Livache”, pentru fântâna muzicală şipentru sistemul de irigaţii, s-ar fi putut construi aproape 2 km de linie şi două staţii de metrou.

Primăria Sectorului 3 aatribuit aproximativ 35 milioane de euro firmei de construcţii Delta ACM 93 SRLpentru înfrumuseţarea Lacului Titan şi construirea unei fântâni artezienemuzicale în Parcul “Al. Ioan Cuza” din Capitală.Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local Sector 3, din data de 01.03.2010, aufost investiţi 8.504.045 de lei pentru “realizare sistem de irigaţii cu aspersoare, montare grupuri de pompare” şi 99.893. 367 de lei pentru “modernizare alee pe faleza lacului, realizare PlazaExpoflora, amfiteatru fântâni arteziene muzicale, zone de promenadă pavate culemn, amenajare insule cu spaţii verzi, alei, locuri de joacă şi executarea dealei noi, centrul cultural, complex multifuncţional pentru copii şi zone cuspecific tradiţional românesc”. Prima fază a lucrării trebuia finalizată în 90 de zile, iar ce-a de-adoua avea termen de predare 120 de zile de la demararea lucrărilor, potrivitdocumentului citat. Proiectul nu a fost finalizat, iar Primăria Sectorului 3 asuplimentat bugetul pentru lucrări cu 36.194.340 de lei, printr-o rectificarebugetară din 01.09.2010.

În prezent, lucrarea este departe de a fi predată. Înplus, şantierul din parcul Titan nu este supravegheat.

Banii alocaţi pentru amenajarea spaţiului din jurul laculuisunt şi rezultatul reducerii investiţiilor pentru învăţământ (-7.081.870 delei), asigurări asistenţă socială (-4.900.000 de lei), locuinţe, servicii şi dezvoltarepublică (-5.392.240 de lei), în sectorul 3.

Firma care se ocupă de lucrările din parcul Titan, DeltaACM 93 SRL, este cunoscută ca afacere a fratelui deputatului Ştefan Pirpiliu,fost consilier general, pe timpul când primar al Capitalei era Traian Băsescu.

Toţi banii pentru finalizarea proiectului din parculTitan vor fi alocaţi din bani publici. “Activităţile de amenajare, dotare, întreţinere, ecologizare (salubrizare),protecţie şi orice alte lucrări de investiţii în condiţiile legii a LaculuiTitan (Al. Ioan Cuza), încadrat perimetral de parcurile Al. Ioan Cuza şi Titanşi a insulelor aferente se vor efectua de către Parcurilor Sector 3.Cheltuielile aferente activităţilor se vor suporta din bugetul DirecţieiParcurilor Sector 3”, se menţionează într-o Hotărâre a Consiliului LocalSector 3.

Livache vrea să oprească incendiile din parcuri cu muzică

Primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă, motiveazăinvestiţia majoră în zona Lacului Titan prin faptul că vara, în această zonă,se declanşau incendii. “Lacul Titan (Al. Ioan Cuza), divizat în două luciuri deapă, este înconjurat perimetral de parcul Al. Ioan Cuza şi parcul Titan. În contrast cu parcurile, lacul are un aspect neîngrijit, chiar abandonatşi constituie adăpost pentru diferite elemente infractoare, mai mult decât atât,sunt focare de infecţie şi se declanşează incendii vara”, se arată în expunerea de motive semnată de LiviuNegoiţă. Contactaţi telefonic de reporterii “Puterea”, reprezentanţii Brigăziide Pompieri a Municipiului Bucureşti susţin că nu au fost înregistrate incendiiîn parcul Titan, cel puţin în ultimii ani.

Oprescu l-a pus pe Negoiţă şef peste parcurile din sectorul 3

Liviu Negoiţă nu putea cheltui banii publici pentruamenajarea parcurilor dacă edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, nu i-ar fiacordat acest drept, prin Hotărârea Consiliului General al MunicipiuluiBucureşti nr. 91 din data de 06.03.2009. Oprescu a luat această decizie cutoate că s-a plâns în dese rânduri că “primarii de sector se comportă ca nişte latifundiari”.

Firma de casă a edililor

Cel mai mare câştigător din proiectul gândit pentruparcul Titan este Delta ACM 93 SRL. Firma de construcţii nu se află la primaafacere avantajoasă cu edilii Capitalei. Aceeaşi firmă s-a ocupat şi demontarea deja “faimoaselor” bordurisuprapuse din sectorul 3, pe care ulterior le-a tencuit, tot la comandaprimarului Liviu Negoiţă.

Delta ACM 93 se ocupă şi deextinderea Bulevardului Nicolae Grigorescu din Capitală. Lipsa de colaborare dintreedilul sectorului 3, Liviu Negoiţă, şi primarul general al Capitalei, SorinOprescu, a determinat o pierdere de peste 10 milioane de lei din baniicontribuabililor. Primarul sectorului 3 a investit anul trecut o sumăimportantă de bani pentru amenajarea spaţiului verde din zona BulevarduluiNicolae Grigorescu, din Capitală, ca la un interval de doar câteva luniPrimăria Municipiului Bucureşti să dispună înlăturarea spaţiului verde pentruextinderea suprafeţei carosabile. “ProiectulPrimăriei Municipiului Bucureşti privind demararea lucrărilor de străpungereSplaiul Dudescu-Nicolae Grigorescu a fost anterior celui prin care PrimăriaSectorului 3 a dispus amenajarea spaţiului verde din acea zonă. Astfel,informăm că proiectul PMB datează încă din anul 2006, în timp ce Primăria Sectorului3 a luat măsurile privind amenajarea spaţiului verde anul trecut. Având învedere că exista încă de acum 4 ani un proiect în desfăşurare, primăria desector ar fi trebuit să informeze PMB cu privire la un eventual proiect deamenajare a spaţiului verde din acea zonă pentru o dezvoltare unitară aoraşului”, susţin oficialii PMB.

Cinci km de autostradă sau 2 staţii de metrou îngropate în fântâna muzicală

Cu cei aproximativ 35 milioane de euro, îngropaţi de Liviu Negoiţă în fântâna muzicală şi sistemulsău de irigaţii, Primăria Sectorului 3 ar fi putut construi o linie de metrou. “Aproape 2 km de linie de metrou şi două staţiicostă circa 35 milioane de euro”, ne-au explicat specialiştii înconstrucţii. Şi cinci km de autostradă s-ar fi putut construi cu baniirespectivi. “Un kilometru de autostradă, la câmpie, costă aproximativ 6 milioane de euro, cu tot cu exproprieri. Cuaceşti bani s-ar construi mii de locuri de cazare pentru studenţi sau se potechipa spitalele cu aparate noi”, ne-au mai explicat surselecitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-09Parerea ta...

BASESCU TRAIAN
19 Sep 2010

Bai Liviule, ai luat-o razna??? Cat mai furi ba baiatule? oricum nu o sa mai iesim la alegerile viitoare! Bai Morar, ia autosesizeazate, bai baiatule ca a innebunit Livache! Bai Ionescule de la Curtea de conturi tu ce faci, nu te autosesizezi, sau iti e frica de regimul meu ca nu iti mai prelungesc mandatul la anul! Bai baieti, va rog sa va autosesizati, ca nu are acordul meu pentru hotiile astea, cred ca le face cu curva mea Elena si imparte cu prostul ala de Cocos banii! Baieti, jos cu hotii!
PINTEA
20 Sep 2010

Povestea cu fabtana cantatoare care costa 35 milioane de euro nu este credibila.Ori nu stiti cat de 0 are un milion ori il mosteniti pe baronul Miunhaussen,tatal mincinosilor din lumea asta.Daca continuati asa o sa deveniti taxati drept ziarul mincinosilor.
COSTACHE
21 Sep 2010

Pai, aia mica si ioroparlamentara a lu' Base n-are nevoie de zestre? Ba are, mai ales de cand logodnicului Sida i-a fost nimicit viitorul diplomatic luminos...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine