2020-06-03 13:19

Lobby și troc incredibil regizat de FRH, sub umbrela MTS

 |  10:22
Lobby și troc incredibil regizat de FRH, sub umbrela MTS

PUTEREA a semnalat anul trecut că secretarul de stat din Ministerul Tineretului și Sportului, Cosmin Butuza, profitând și de faptul că este finul vicepreședintelui PSD, Gabriel Zetea, actualul președinte al CJ Maramureș, a început să facă lobby pentru achiziționarea de echipament sportiv de la un anumit distribuitor.

Practic, secretarul de stat de la MTS le-a transmis direct, sau prin interpuși, mai multor federații sportive, în special celor de la jocuri, că de acum înainte ar fi bine să achiziționeze echipament sportiv de la respectivul distribuitor de pe piața românească. Trebuie precizat și faptul că Butuza a intrat în atenția publică după ce a folosit cuvântul „tricoaie”, în loc de tricouri, într-o conferinţă de presă ţinută la Federația de Șah. Ulterior, președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea (FOTO), își făcea selfie la o acțiune a Federației Române de Handbal (FRH) în tricoul respectivei mărci de echipament sportiv, pentru care făcuse lobby Butuza. Între timp, reprezentantul oficial în țara noastră pentru echipamentul renumitei firme de echipament sportiv a devenit firma Mera’s FT Green SRL Ploiești, reprezentantă și administrată de Maria Emilia Pop, soția fostului portar de handbal din Baia Mare, Mihai Răzvan Pop, aflat în relații excelente cu secretarul de stat Cosmin Butuza.

Ca urmare a acestei conjuncturi, în ultima perioadă de timp, acțiunea de lobby a secretarului de stat Cosmin Butuza a început să aibă efectele scontate, planul fiind pus în aplicare cel mai mult la nivelul Federației Române de Handbal, condusă de Alexndru Dedu. Concret, potrivit informațiilor noastre, mai multe cluburi de handbal au fost contactate, direct sau indirect, de reprezentanți ai lui Alexandru Dedu, ca să achiziționeze echipament sportiv de la firma controlată de fostul portar din Baia Mare. Totodată, în schimbul achiziționării de echipament de la respectiva firmă, cluburilor li s-au dat asigurări că vor beneficia, pe viitor, de arbitraje mai „prietenoase”. Majoritatea reprezentanților contactați pentru acest troc au transmis că vor analiza oferta de la FRH, dar a fost și un președinte de club care a refuzat categoric această ofertă. Rămâne de urmărit de ce arbitraje vor avea parte, în campionatul viitor, echipele de handbal care vor purta echipament de la firma reprezentantă de fostul portar din Baia Mare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine