2020-07-03 17:45

Lobby-ul „dezinteresat” al lui Pavel Abraham pentru folosirea canabisului în scop medical

 |  12:11
Lobby-ul „dezinteresat” al lui Pavel Abraham pentru folosirea canabisului în scop medical

La sfârșitul lunii noiembrie, senatorii au adoptat tacit un proiect de lege inițiat de senatori și deputați PSD, PNL, USR, Pro România și ALDE, ce stabilește „regimul juridic privind cultivarea, producerea, fabricarea, depozitarea, comerțul, distribuția, transportul, deținerea, oferirea, transmiterea, intermedierea, achiziționarea, utilizarea și tranzitul pe teritoriul național, în scop medical, ale plantelor de canabis și ale substanțelor preparate pe bază acestor plante, în conformitate cu anexa care face parte integrantă din prezența lege”.

Astfel, conform acestui proiect legislativ se va înființa Agenția Natională privind utilizarea plantelor de canabis, substanțelor și preparatelor ce conțin canabis în scop medical, aflată în subordinea Ministerului Sănătății. Senatul a fost primul for legislativ, urmând ca decizia finală să fie luată de Camera Deputaților. Însă, acest proiect legislativ a stârnit numeroase controverse, inclusiv la dezbaterile de la Ministerul Sănătății, pe vremea ministrului Sorina Pintea, fiind în joc interese uriașe.

Dar, ceea ce se știe mai puțin este faptul că în spatele grupului de interese din afara României care vizează folosirea canabisului și a derivatelor acestuia în scopuri medicale, este un personaj foarte controvesat, provenit din rândul polițiștilor. Este vorba despre fostul șef al Agenției Naționale Antidrog, chestorul de poliție Pavel Abraham, care îi consiliază pe doi investitori străini despre care s-a și făcut vorbire la una din dezbaterile pe marginea acestui proiect, de la Ministerul Sănătății, și care vor să se implice în aceast afacere. În același timp, Abraham urmărește să-și impună un om de încredere la noua Agenție Națională privind utilizarea plantelor de canabis, substanțelor și preparatelor ce conțin canabis în scop medical. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-11Parerea ta...

JUICIARISTUL
11 Dec 2019

Acest activist PCR dupa 1989 a tinut cu dintii de fundul multor politicieni ca sa-l puna sef si sa-l faca gheneral. A FOST SEF LA A.N.A Agentia Ntionala Antidrog (cu statut de ONG) jucand rolul de MILITIAN periculos in acest timp toti traficantii cotizau lunar la el .DREPT URMARE PANARAMA DE MILITIAN ARE DEJA RETEAU FORMATA, asa ca lobby-ul il face pentru el. DACA ERA MEDIC SPECIALIST MAI MERGEA , asa ca MILITIANUL s-a desconspirat si trebuie ANCHETAT IN REGIM DE URGENTA.
BUDIGAI
11 Dec 2019

Parca era bagat in acest rahat , in ani 95 , 2000 . Pela fabrica de medicamente , ceva consoarta .
ANA
12 Dec 2019

ANA este institutie publuca a MAI desi are activitate de tip ONG. PE BANI PUBLICI! ACOLO, MILITIANUL A FACUT OFITERI TOATE RUDELE SI AMANTELE ALTOR MAI. UNII FOSTI MILITIENI MAI, 0962 ETC SI-AU FACUT ACOLO ILEGAL FETELE OFITERI. ALTII NEVESTELE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz