2020-02-26 18:26

''Loganul'' de la Poliţia Comunitară. Directorul Ion Tincu şi firma care îi vinde 40 de maşini sunt din aceeaşi localitate

 |  18:56
''Loganul'' de la Poliţia Comunitară.  Directorul Ion Tincu şi firma care îi vinde 40 de maşini sunt din aceeaşi localitate

“Puterea”a dezvăluit, în ediţia de ieri, faptul că Poliţia Comunitară a MunicipiuluiBucureşti, instituţie care îşi concediază aproape jumătate dintre angajaţi caurmare a aplicării prevederilor OUG 63/2010, a achiziţionat autoturisme DaciaLogan şi Duster în valoare de 3,7 milioane de lei, cu TVA inclus. Societateacare a furnizat, deja, cele 40 de autoturisme contractate, SC Romturingia SRL,cu sediul în Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, are sediul în localitatea în careactualul şef al Poliţiei Comunitare Bucureşti, Ion Tincu, a absolvit studiileliceale şi unde a lucrat, în urmă cu 13 ani, ca jurist în cadrul Biroului deAsistenţă Socială al Primăriei Municipiului Câmpulung Muscel.

Societateacare a câştigat, la data de 19 august 2010, licitaţia deschisă organizată de cătrePoliţia Comunitară a Municipiului Bucureşti pentru achiziţia de vehicule cudestinaţie specială este Romturingia SRL, cu sediul în municipiul CâmpulungMuscel. Firma a luat fiinţă la data de 5 octombrie 1994, având un capital socialsubscris şi vărsat în valoare de 270.200 de lei şi un aport în natură lacapitalul social în valoare de 2.699,96 lei. Potrivit datelor furnizate de cătreOficiul Naţional al Registrului Comerţului, societatea are ca principal obiectde activitate producţia de caroserii pentru autovehicule, fabricarea de remorcişi semiremorci.

Conformaceloraşi date ale Registrului Comerţului, firma are doi asociaţi şiadministratori, respectiv Stelian Ion, născut la data de 5 iunie 1957 înlocalitatea Negreşti, judeţul Argeş, cu o cotăa beneficiilor şi pierderilor de 70%, respectiv Vasilica Ion, născută la datade 16 august 1957, în localitatea Corbeni, judeţul Argeş, cu 30 % cotă dinbeneficii şi pierderi.

Coincidenţaface ca actualul director general al Poliţiei Comunitare a Municipiului Bucureşti,Ion Tincu, născut la data de 9 august 1972, să fi absolvit, în anul 1990,cursurile Liceului “Negru Vodă” din Câmpulung Muscel, profilul electrotehnică.Mai mult, pe vremea când societatea Romturingia se afla încă la începuturilesale, respectiv în perioada 1995-1997, Ion Tincu a lucrat ca jurist în cadrulBiroului de Asistenţă Socială din subordinea Primăriei Municipiului CâmpulungMuscel, unde se ocupa de efectuarea anchetelor sociale pentru instituireatutelei, a curatelei, divorţului sau privind ajutorul social, precum şi deanalizarea documentelor pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobilecu destinaţia de locuinţe, trecute în proprietatea statului.

Cât de umflate suntcosturile

Revenindla contractul privind maşinile cu care a fost dotată Poliţia Comunitară dinBucureşti, potrivit informaţiilor oficiale furnizate, luni, de către purtătorulde cuvânt al instituţiei, Răzvan Popa, firma Romturingia a livrat PoliţieiComunitare a Municipiului Bucureşti 40 de autoturisme, dintre care 20 DaciaDuster şi 20 Dacia Logan MCV. Preţul final al contractului este de 2.998.625 delei, la care se adaugă TVA, în valoare de 719.670 de lei, rezultând un costtotal de 3.718.295 de lei.

Potrivitsite-ului oficial al companiei Dacia din Piteşti, un autoturism Logan MCV poatefi achiziţionat cu preţul minim de 37.572 de lei cu TVA inclusă, iar unautoturism Duster poate fi achiziţionat cu preţul minim de 46.489 de lei cu TVAinclusă. Ceea ce înseamnă că, dacă autoritatea contractantă ar fi achiziţionatautoturismele direct de la producător, contractul ar fi valorat minimum 929.780de lei cu TVA inclusă, adică de patru ori mai puţin decât preţul plătit de PoliţiaComunitară Bucureşti.

Săpresupunem însă că autoritatea contractantă ar fi vrut să achiziţioneze celemai bune modele Logan MCV şi Duster direct de la producător. Potrivit aceluiaşisite oficial al Dacia, preţul cel mai ridicat al unui autoturism Logan MCV estede 56.465 de lei cu TVA inclusă, iar preţul cel mai ridicat al unui autoturismDuster este de 70.050 de lei cu TVA inclusă. În total, cele 20 de Loganuri şi20 de Duster ar fi costat maximum 2.530.300 de lei cu TVA inclusă, în loc de3.718.295 de lei.

Potrivitpurtătorului de cuvânt al Poliţiei Comunitare Bucureşti, Răzvan Popa, autoturismeleachiziţionate luna trecută sunt dotate cu echipamente speciale, constând îngrilaje despărţitoare pentru transportul deţinuţilor, locaşuri speciale pentrucătuşe, staţii de emisie-recepţie, precum şi cu instalaţii luminoase şiacustice de semnalizare. Nici o maşină nu este dotată cu aparat tip radar. Ceeace înseamnă că numai preţul acestor dotări ar fi costat bugetul PoliţieiComunitare a Municipiului Bucureşti între 1.187.995 şi 2.784.515 lei. Cu altecuvinte, fiecare dintre cele 40 de maşini intrate în parcul auto al instituţieiare dotări ce costă între 30.000 şi 70.000 de lei, adică mai mult decât maşina însine.

Instituţia a mai cumpăratmaşini în 2007

TotRăzvan Popa ne-a declarat, legat de oportunitatea acestei achiziţii, că, înainteaperfectării acestui contract cu societatea Romturingia SRL din CâmpulungMuscel, parcul auto al Poliţiei Comunitare a Municipiului Bucureşti deţinea 17autoturisme, din care funcţionale mai sunt doat 9 maşini. Asta, în condiţiile încare Poliţia Comunitară a Municipiului Bucureşti a achiziţionat autoturismeabia acum 3 ani, potrivit site-ului SEAP, prin licitaţie publică. O fi vorbe decele despre care vorbeşte Răzvan Popa?

Astfel,la data de 15 octombrie 2007, Poliţia Comunitară a Municipiului Bucureşti a încheiattrei contracte pentru achiziţionarea de autoturisme. Un prim lot a fostatribuit societăţii SC Eurocar Service SRL, cu sediul în Bucureşti, care aprimit un contract în valoare de 88.821 de lei fără TVA. Un al doilea lor afost atribuit firmei SC Hyundai Motor SRL, cu sediul în Bucureşti, care aprimit un contract în valoare de 59.993 de lei fără TVA, în timp ce societateaSC Porsche Inter Auto România SRL, cu sediul în Voluntari, judeţul Ilfov, aprimit din partea Poliţiei Comunitare a Municipiului Bucureşti un contract învaloare de 78.040 de lei fără TVA. Per total, numai în anul 2007, instituţiaaflată în subordinea Primăriei Capitalei a cheltuit pentru dotarea propriului parcuauto suma de 269.856,26 lei cu TVA inclusă, la nivelul preţurilor de piaţă deatunci. Potrivit uzanţelor, contractul încheiat cu firmele în cauză ar trebui săconţină şi garanţia autoturismelor furnizate care, fiind vorba de vehicule cudestinaţie specială, în mod normal, ar trebui să aibă o perioadă devalabilitate mai mare de trei ani.

Poliţia Comunitară rămânefără jumătate dintre angajaţi

Reamintimcă achiziţia celor 40 de vehicule cu destinaţie specială făcută a fost făcutăde Poliţia Comunitară a Municipiului Bucureşti la data de 19 august 2010. Asta,în condiţiile în care, în cadrul şedinţei din data de 6 august 2010, ConsiliulGeneral al Municipiului Bucureşti a adoptat Hotărârea cu numărul 176 prin careau fost aprobate structura organizatorică, numărul total de posturi, statul defuncţii şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Poliţiei Comunitare aMunicipiului Bucureşti, potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă aGuvernului nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006,privind finanţele publice locale. Prinacesastă hotărâre, consilierii generali au decis ca din cele 1.087 de posturiexistente la nivelul Poliţiei Comunitare a Municipiului Bucureşti (din careerau ocupate efectiv 708 posturi), să mai rămână doar 398 de posturi. Dinacestea, 90 de posturi vor fi ocupate de personal TESA, doar 300 de angajaţiurmând să lucreze în operativ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-26

Mai multe imagini:
''Loganul'' de la Poliţia Comunitară.  Directorul Ion Tincu şi firma care îi vinde 40 de maşini sunt din aceeaşi localitate
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine