2020-08-05 13:28

Loteriei îi place să facă daruri grecilor

 |  21:00
Loteriei îi place să facă daruri grecilor

Deşi inspectorii Curţii de Conturi au descoperit prejudicii de circa 20 milioane de euro la Loteria Română, fără a fi luate în calcul pagubele majore produse de contractul semnat cu grecii de la Intracom, Intralot şi Lotrom, nici un director nu a fost tras la răspundere de guvernele PDL. Mai mult, surse din Ministerul Finanţelor ne-au declarat că două persoane din Loterie care au semnat un act adiţional la cel mai păgubos contract din istoria societăţii au fost avansate recent de directorul general Gheorghe Benea.

În timp ce ministrul finanţelor publice, Bogdan Drăgoi, denunţă contractul de credit-furnizor dintre Compania Naţională Loteria Română şi firmele Intracom, Intralot şi Lotrom pentru implementarea jocului de video-loterie, angajaţii care au parafat actele adiţionale la contractele cu grecii sunt avansaţi în funcţii bănoase. Aceasta în pofida faptului că inspectorii Consiliului Concurenţei şi ANAF au constatat că respectivul contract pentru video-loterie dintre Loteria Română şi Intracom, Intralot şi Lotrom este de fapt un acord pentru jocuri de tip slot-maşini.

Surse din MFP ne-au declarat că două angajate ale Loteriei Române, care au semnat al doilea act adiţional la contractul  de credit-furnizor cu grecii, au fost avansate în funcţii de conducere. „Cornelia Peştişanu, care o ocupat poziţia de şef serviciu comercial, a pus viza pentru controlul financiar preventiv. În urmă cu doar câteva săptămâni, directorul general Gheorghe Benea a numit-o într-o funcţie bănoasă. Şi consilierul juridic Izabela Giorgiana Matei a fost numită într-o funcţie de director. Toţi şefii din Loterie sunt susţinuţi de grupuri politice. Loteria Română umflă de 20 de ani conturile grecilor de la Intracom. În 2010, fostul ministru al finanţelor Sebastian Vlădescu a încercat să rupă contractul cu grecii, iar Consiliul de Administraţie a fost de acord. Se pare însă că directorul general Gheorghe Benea s-a împotrivit rezilierii contractului cu grecii”, ne-au declarat sursele citate.

Se pregăteşte un alt contract pe 10 ani

Conducerea Loteriei Române pregăteşte prelungirea cu încă 10 ani a contractului cu grecii de la Intracom, Intralot şi Lotrom. „Contractele extrem de păguboase încheiate cu compania grecească în 1992, suplimentate în 2003 cu unul nou, de implementare în România a unui program de aşa-zisă video-loterie, au adus Loteria Română în situaţia de a fi, în 2010, una dintre cele mai găunoase companii de stat”, afirmă sursele.

Conducerea refuză să vorbească

Directorul general Gheorghe Benea a refuzat să ne precizeze dacă CN Loteria Română a iniţiat demersuri pentru impozitarea firmelor greceşti Intracom, Intralot şi Lotrom, aşa cum a cerut ministrul finanţelor, Bogdan Drăgoi. Benea a refuzat să răspundă şi dacă a numit-o recent pe Cornelia Peştişanu, şef serviciu comercial, în funcţia de director comercial, iar pe Matei Izabela Giorgiana în funcţia de director executiv. „Pentru orice informaţii vă rugăm să vă adresaţi biroului de presă al MFP”, ne-au spus reprezentanţii Loteriei.

Bogdan Drăgoi vrea impozit pe păcănele

Ministrul finanţelor a declarat, zilele trecute, pentru evz.ro, că va organiza, anul viitor, licitaţii internaţionale pentru a scoate la vânzare toate contractele de achiziţii şi servicii ale Loteriei Române, instituţie care va avea management privat. „Contractele încheiate între Loteria Română şi firmele greceşti (Intracom, Intralot şi Lotrom – n.r.) nu vor mai fi prelungite ca în anii trecuţi, prin acte adiţionale. La finalizarea contractelor actuale, vom organiza licitaţii internaţionale pentru a scoate la vânzare contractele de achiziţii şi servicii ale Loteriei”, a precizat Bogdan Drăgoi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-07Parerea ta...

DNA
22 Mar 2012

Benea e adus de boc la loterie,hotiile care le-a facut pana acum se ridica la sute de milioane de euro,stie toata tara din presa,stie dna ul,curtea de conturi,anaf ul,garda,etc.Si ??? Tupeul deputatului ratat benea a atins cote extreme,si ????? Ar trebui sa sesizam Bruxelu ca la noi coruptia e protejata,poate vin aia peste noi sa ne faca ordine ca noi nu suntem in stare.
DNA TACE -E CORUPTA-SINT BANII NOSTRI ACOLO
22 Mar 2012

s au furat sute milioane eudo-toti-psd.pdl,pnl i au dat grecului fost spion stasi -interzis ptr frauad in mai multe tari.sute de milioane euro
VIOREL ARDELEAN
22 Mar 2012

In spatele firmelor grecesti se afla nume grele din PSD. Vedeti primele contracte, in ce an, cine, cum ...Intarom Fiul lui Gherman, s.a. La fel pt. Romtelecom !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz