2020-08-13 06:35

Luare de mită şi abuz în serviciu. Primarul din Reghin, trimis în judecată

 |  14:55
Luare de mită şi abuz în serviciu. Primarul din Reghin, trimis în judecată

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a primarului municipiului Reghin, Maria Precup, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Alături de aceasta, au mai fost trimişi în judecată: MOLDOVAN SEBASTIAN IULIU, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată; ȚOCU MIHAI, diriginte de șantier, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, în formă continuată; HĂRȘAN DIACONU CAMELIA, arhitectul șef al municipiului Reghin, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, uz de fals, fals intelectual, în formă continuată.

DNA a informat, într-un comunicat de presă, că „în vara anului 2012, inculpata Precup Maria, în calitate de primar al municipiului Reghin, i-a pretins inculpatului Moldovan Sebastian Iuliu, administrator al unei societăți comerciale, să îi remită o sumă de bani pentru o anumită persoană (bani ce nu i se cuveneau în mod legal), iar în schimb, edilul trebuia să accepte la plată decontarea unor lucrări neexecutate de respectiva societate, în cadrul proiectului de amenajare a unei străzi din municipiul Reghin. Persoana ce urma să beneficieze de banii ceruți drept mită de primar era reprezentanta unei alte societăți comerciale față de care se instituiseră măsuri de executare silită pe motive de neplată a obligațiilor către bugetul de stat”.

Potrivit anchetatorilor, suma de bani de 26.040 lei a fost remisă de Moldovan Sebastian Iuliu, sub forma unui presupus contract de vânzare – cumpărare, banii fiind virați direct în conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligațiile societății datornice către bugetul de stat și față de care Administrația Finanțelor Publice Reghin instituise măsuri de executare silită.

De asemenea, la data de 4 septembrie 2012, conform înțelegerii, Precup Maria a acceptat la plată și a decontat o lucrare care nu fusese executată de societatea al cărei reprezentant a remis banii.

„Acest lucru a fost posibil și prin aceea că primarul a fost ajutat de inculpații Hărșan Diaconu Camelia și Țocu Mihai care au întocmit, în fals, documentația (situație de lucrări, proces-verbal de recepție lucrări, etc. ) ce a stat la baza aprobării spre decontare a facturii fiscale emisă de omul de afaceri Moldovan Sebastian Iuliu pentru lucrări neexecutate în realitate” , precizează DNA.

Procurorii susţin că s-a cauzat un prejudiciu municipiului Reghin, jud. Mureș, de 76.059,44 lei, reprezentând lucrări neefectuate și, în consecință, un folos necuvenit societății comerciale care trebuia să execute lucrările de amenajare.

Primăria municipiului Reghin s-a constituit parte civilă cu suma de 76.059,44 lei.

Procurorii DNA au dispus măsuri asigurătorii asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-17

In legatura cu acest articol...

Primarul din Braşov, George Scripcaru, trimis în judecată pentru luare de mită
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz