2020-08-13 00:54

MAE confirmă: „locotenenta” Elenei Udrea, implicată în Gala Bute, trimisă la Bruxelles de ministrul Transporturilor

 |  18:59
MAE confirmă: „locotenenta” Elenei Udrea, implicată în Gala Bute, trimisă la Bruxelles de ministrul Transporturilor

PUTEREA a semnalat recent că sunt numeroase persoane controversate, din diverse ministere ,care au fost cooptate în grupurile de lucru de la Bruxelles pentru pregătirea președinției române a Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit informațiilor noastre, un exemplu elocvent în acest sens este cazul directoarei din Ministerul Transportuilor, Carmen Moraru, care va merge la Bruxelles să se ocupe, pe domeniul transporturi, de pregătirile pentru preluarea de către România a președinției Consiliului UE la 1 ianuarie 2019. Informația, furnizată de PUTEREA, a fost confirmată de către Ministerul Afacerilor Externe, care ne-a comunicat că „doamna Carmen Moraru a fost desemnată de către Ministerul Transporturilor, prin Ordinul de Ministru nr. 503/24.04.2018, drept vicepreședinte al grupului de lucru Working Party on Transport-Intermodal Questions and Networks”.

Practic, MAE confirmă că trimiterea la Bruxelles a doamnei Carmen Moraru a fost făcută de ministrul Transporturilor, Lucian Șova. Pe ce criterii? Numai Sova le știe, sau poate mâna sa dreaptă, controversatul secretar general Elena Petrașcu. Această mutare este surprinzătoare, întrucât Carmen Moraru nu are pregătire profesională în domeniul transporturilor, ajungând în Ministerul Transporturilor, în 2013, ca urmare a unor aranjamente cu iz politic, iar singura ei legătură cu transporturile este aceea că a călătorit foarte mult cu avionul în străinătate, pe când răspundea de promovarea turismului românesc. Mai mult, Carmen Moraru s-a remarcat ca fiind una dintre „locotenentele” Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltării și Turismului, implicată direct în Gala Bute și cercetată de DNA în respectivul dosar, după care, în 2013, a aterizat la Ministerul Transporturilor, pentru a gestiona și administra fondurile europene pe acest domeniu.

Mai trebuie precizat că directoarea Carmen Moraru s-a "remarcat" la turism, timp de peste zece ani, prin dirijarea fondurilor uriașe de promovare turistică a României în țară, dar mai ales în străinătate. Jurnalisul Cătălin Tolontan scria, pe 18 octombrie 2013, în articolul “Lupul paznic peste noi”, despre această directoare, în timpul scandalului Gala Bute: “După ce a participat, conform inspectorilor anti-fraudă europeni, la încercarea nereușită de a deconta ilegal 1,5 milioane de euro din bani europeni, Carmen Moraru, director general în ministerul Elenei Udrea, a fost numită director la Direcția Constatare și Stabilire nereguli fonduri europene din Ministerul Transporturilor!!!”. Acum, Elena Udrea este în Costa Rica, fiind condamnată la șase ani de închisoare, iar Camen Moraru a fost recompensată de ministrul Transporturilor, Lucian Șova, să “dirijeze” transporturile românești de la Bruxelles. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-07-03Parerea ta...

LEVST.
04 Iul 2018

"locotenent"?! Seaman cu un sergent de instructie, asa ca aia de la Bruxelles, o sa vada pe dracu, cu ea, cum se zice...
ANONIM
09 Iul 2018

ROMANIA ARE MARE NEVOIE DE POLITICIENI CE POT ELABORA SI IMPLEMENTA STRATEGII SECTORIALE SI NATIONALE DE DEZVOLTARE A TARII SI PENTRU EMANCIPAREA POPORULUI ROMAN SI NU DE POLITRUCI , DERBEDEI, TICALOSI, SFERTODOCTI, HOTI, BANDITI, prostituate, TRADATORI , etc CARE AU DISTRUS ROMANIA IN 28 DE ANI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz