2020-06-05 09:48

Magistrații, mai urmăriți decât interlopii. Asociația Procurorilor este indignată de acuzațiile lansate de șeful IPJ Neamț

 |  19:30
Magistrații, mai urmăriți decât interlopii. Asociația Procurorilor este indignată de acuzațiile lansate de șeful IPJ Neamț

AsociaţiaProcurorilor din România îi cere public şefului Poliţiei Neamţ, Aurelian Şoric,fie să spună cine sunt procurorii care dau bani cu camătă, fie să-şi retragăafirmaţiile, APR întrebând dacă lucrători ai Ministerului de Internemonitorizează mai mult magistraţi decât lumea interlopă.

Într-uncomunicat remis, ieri, preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România (APR),Constantin Sima, îi cere public lui Aurelian Şoric, în cazul în care are datedespre procurori care desfăşoară activităţi de natură să le ştirbeascăreputaţia, să pună aceste date la dispoziţia Consiliului Superior alMagistraturii, iar dacă nu, îi cere să-şi retragă afirmaţiile făcute la adresaacestei categorii de magistraţi care îşi fac datoria. "Oare unii lucrătoriai Ministerului Administraţiei şi Internelor monitorizează mai mult pemagistraţi decât lumea interlopă? Propunem conducerii MinisteruluiAdministraţiei şi Internelor această temă de reflecţie", se arată încomunicat. Şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, comisar-şef Aurelian Şoric, adeclarat, marţi, într-o conferinţă de presă, referitor la acuzaţiile potrivitcărora ar avea legături cu gruparea condusă de Mararu, că nu a avut nici olegătură cu familia Mararu, susţinând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi batejoc de familia lui. "Nu am nici o legătură cu familia Mararu. Am avut orelaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. - GheorghiţăMararu) pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Sunt procurori caredau bani", spunea Şoric, la sediul Inspectoratului de Poliţie al JudeţuluiNeamţ.

Propunerileprocurorilor, ignorate de MAI

ConstantinSima arată că Asociația Procurorilor din România organizația este preocupată deprevenirea şi combaterea criminalităţii, de ordinea publică şi de siguranţacetăţeanului în locurile publice şi în propria locuinţă. "La data de 12octombrie 2010, când un elev din municipiul Craiova a fost asasinat la câţivapaşi de gardul liceului al cărei elev era, asociaţia a cerut ministruluiadministraţiei şi internelor să iniţieze un proiect de lege privind prevenireaşi combaterea violenţei în locurile publice. Neprimind nici un răspuns, amrepetat această solicitare la 16 noiembrie 2010, după incidentul cu consecinţegrave de la Piatra Neamţ când am oferit Ministerului Administraţiei şiInternelor parteneriat şi consultanţă în vederea elaborării unui proiect delege privind prevenirea şi combaterea violenţei în locurile publice", searată în comunicat.

Înopinia asociaţiei, siguranţa cetăţeanului ar trebui să fie principalapreocupare a Ministerului Administraţiei şi Internelor care nu ar trebui sărămână insensibil la solicitările societăţii civile pe această temă.

"Amfost de altfel surprinşi de poziţia unor persoane cu funcţii importante înMinisterul Administraţiei şi Internelor, cum este comisarul Aurelian Şoric,fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Neamţ, care alătură numele familieiMararu, despre care afirmă că dau bani cu camătă, de procurori, despre care,spune dumnealui, că fac acelaşi lucru", afirmă APR.

Stelian Olteanu:Crima, mai greu de anchetat de la Bucureşti

Procurorulnemţean Stelian Olteanu, care l-a anchetat pe Cristian Chilat pentru asasinareaîntr-o cafenea din Piatra Neamţ a lui Gheorghe Mararu, a apreciat, miercuri, căprobele vor fi mai greu de administrat de la Bucureşti decât de la Neamţ dupăce cazul a fost preluat de Parchetul ICCJ. Stelian Olteanu, şeful Secţieiurmărire penală din cadrul Parchetului Neamţ, a declarat, ieri, că va întocmi odispoziţie prin care dosarul va fi declinat Parchetului General. "Estedecizia dumnealor. Aşa au considerat, aşa au făcut, dar consider că le va fimult mai greu să administreze probele de la Bucureşti decât de la Neamţ. Dupăce va fi întocmită motivarea sentinţei prin care suspectul a fost arestatpreventiv, voi întocmi o dispoziţie prin care dosarul va fi declinatParchetului General".

Funeralii „blindate”.Gheorghiță Mararu va fi înmormântat cu polițiști, jandarmi și „mascați”

Funeraliilelui Gheorghiţă Mararu, împuşcat într-o cafenea din Piatra Neamţ, vor fisupravegheate de forţe de poliţie, iar cortegiul funerar al acestuia a fostînsoţit de la Piatra Neamţ până în comuna Roznov, unde va avea locînmormântarea, de echipaje de intervenţie rapidă.

Sicriulcu trupul neînsufleţit al lui Gheorghiţă Mararu a fost dus, miercuri, laRoznov, iar cortegiul funerar, format din 15 autoturisme de lux, a fostînsoţit, până la destinaţie, de echipaje ale Serviciului de Intervenţie Rapidădin cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, oamenii legii urmând să asiguremăsuri de pază şi la biserică, precum şi cu ocazia funeraliilor de joi,potrivit inspectorului principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt alInspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, transmite corespondentul Mediafax.

Timpde două zile, pe strada Liliacului, din Piatra Neamţ, unde se află vila lui GheorghiţăMararu, circulaţia s-a desfăşurat îngreunat întrucât pe ambele părţi alestrăzii s-au aflat zeci de maşini de lux, din care coborau prieteni ai celuiucis pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Întimp ce în curte s-au adunat zeci de prieteni ai familiei Mararu, în faţacasei, dar şi în apropiere s-au aflat în permanenţă două echipaje ale Poliţieişi Jandarmeriei, precum şi un echipaj al unei firme de pază din oraş. Măsurilepreventive de protecţie au fost dispuse de şeful Poliţiei Neamţ, pentru apreîntâmpina producerea vreunui alt eveniment. La înmormântarea lui Mararu suntaşteptate sute de persoane, prieteni şi cunoscuţi ai familiei, precum şi omulţime de curioşi sau localnici din împrejurimi.

Comisarul-şefAurelian Vasea Şoric, şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, consideră că "existăriscul petrecerii unor evenimente", motiv pentru care numeroase forţe deordine - jandarmi, poliţişti, „mascaţi” şi ofiţeri de informaţii - vor fiprezente la funeralii pentru a supraveghea participanţii şi a preîntâmpinaproducerea unor evenimente deosebite. De asemenea, până în 19 noiembrie, înmunicipiul Piatra Neamţ şi în localităţile limitrofe vor acţiona, în sistemintegrat, echipaje mixte de poliţişti şi jandarmi.

Lamisiuni vor participa poliţiştii din Bacău, Harghita, Iaşi, Suceava şi Vaslui,împreună cu jandarmi nemţeni şi băcăuani. Gheorghiţă Mararu va fi înmormântatîn cursul zilei de joi în cimitirul din localitatea Roznov.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-17

Mai multe imagini:
Magistrații, mai urmăriți decât interlopii. Asociația Procurorilor este indignată de acuzațiile lansate de șeful IPJ Neamț
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine