2020-04-06 21:22

Mai mulți medici rezidenți și asistenți de la Spitalul Floreasca sunt AUDIAȚI de polițiști

 |  12:53
Mai mulți medici rezidenți și asistenți de la Spitalul Floreasca sunt AUDIAȚI de polițiști

Mai mulţi medici rezidenți și asistenţi de la Spitalul Floreasca sunt audiați miercuri de polițiști în cazul pacientei care a decedat după ce a fost arsă pe masa de operație, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Cadrele medicale sunt audiate în calitate de martor. Audierile au loc la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

În acest caz, Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenţă Floreasca "pentru neregulile găsite", dar şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei. Totodată, în urma cercetării administrative făcute de conducerea spitalului, s-a decis şi demiterea prof. dr. Mircea Beuran din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligaţiilor din contractul de administrare. Beuran a fost demis şi din funcţia de preşedinte al Comisiei Ministerului Sănătăţii de chirurgie generală.

Totodată, Ministerul Sănătății investighează un al doilea caz de pacient ars în sala de operație la Spitalul Floreasca. Pacientul respectiv este din fericire în viață, iar incidentul s-ar fi petrecut vara trecută. Ministrul Sănătății face apel ca, în cazul în care mai există pacienți care au suferit astfel de arsuri, ei să le semnaleze.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine