2020-05-25 14:28

Management de amatori la CSM București: salarii neplătite, 150.000 de euro pentru avocați și taxe de 165.000 de euro la FRH

 |  16:27
Management de amatori la CSM București: salarii neplătite, 150.000 de euro pentru avocați și taxe de 165.000 de euro la FRH

PUTEREA a semnalat, de mai multe ori, că în ultimii ani Clubul Sportiv Municipal (CSM) București, finanțat din banii bucureștenilor și condus de fosta atletă Gabriela Szabo, este un sac fără fund, unde antrenorii și sportivii anumitor secții, în special cei străini și cei de la jocuri sportive, sunt remunerați regește.

Astfel, s-a ajuns ca antrenorii, handbalistele și handbaliștii să fie schimbați precum cămășile, dar pe bani mulți, cu o viteză care l-ar face invidios chiar și pe Gigi Becali. 

 

Doar 45 de procese într-un an pe rolul instanțelor

 

Însă, acest tip de management implementat la CSM București, unde nimeni nu este tras la răspundere pentru „topirea” pe bandă rulantă a banilor publici, a făcut ca acum sportivii și antrenorii de la secțiile de jocuri sportive - handbal, baschet, volei și rugby, să fie neplătiți de mai bine de două luni de zile. Și acest lucru nu s-a întâmplat niciodată de când clubul a fost înființat, în 2007. În schimb, pe portalul instanțelor de judecată se poate observa că, în 2018, gruparea sportivă condusă de Gabriela Szabo a fost implicată în 45 de procese, atât în calitate de pârât, cât și în calitate de reclamant. Poate și ca urmare a acestei situații, clubul finanțat din banii bucureștenilor a achiziționat, la finele anului trecut - de la o mare casă de avocați -, servicii de consultanță și asistență juridică pentru o perioadă de trei ani de zile. Astfel, potrivit documentelor oficiale emise de CSM București (vezi FACSIMIL), firma de avocați va percepe un tarif minim de 240 lei pentru 1 oră/dosar, iar „cantitate maximă: 15 ore/dosar x 22 dosare x 940 lei/oră+10 ore/dosar x 22 dosare x 940 lei/ora+20 ore x 5 x 240 lei/oră = 541.000 lei fără TVA”.

Totodată, „pentru fiecare termen de judecată/înfățișare va fi alocată o singură oră, iar pentru consultare/pregătire dosar maximum 3 ore”, iar „înainte de efectuarea oricărui demers, prestatorul va înștiința Biroul Juridic și Resurse Umane din cadrul autorității contractante pentru stabilirea perioadei de timp necesare efectuării activității prestate”. Practic, gruparea sportivă condusă de Gabriela Szabo va plăti firmei de avocați circa 150.000 de euro. Adică, atât cât încasează anual cei doi antrenori ai echipei de handbal feminine, o handbalistă sau un baschetbalist.

 

 CSM București, „sponsorul” nr.1 al FRH

 

Potrivit documentelor oficiale deținute de PUTEREA, CSM București a achitat anul trecut către Federația Română de Handbal (FRH) sub formă de taxe de transfer pentru sportivi străini și români, inclusiv legitimare de juniori, suma totală de 738.000 de lei, adică circa 165.000 de euro. Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, a precizat recent, pentru PUTEREA, că Federația Română de Handbal, condusă de Alexandru Dedu, a avut la dispoziție, în 2018, suma de 987.840 de lei din venituri proprii, ceea ce reprezintă circa 215.000 de euro. Practic, trei sferturi din veniturile proprii ale FRH au provenit din taxele achitate de CSM București din banii bucureștenilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-01

Mai multe imagini:
Management de amatori la CSM București: salarii neplătite, 150.000 de euro pentru avocați și taxe de 165.000 de euro la FRH
zoom


Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine