2019-12-13 16:18

Management de top la FRH: Antrenor federal pentru cadeți și juniorI, anchetat pentru trafic cu mașini furate

 |  14:29
Management de top la FRH: Antrenor federal pentru cadeți și juniorI, anchetat pentru trafic cu mașini furate

Președintele Federației Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, este acuzat de cei din lumea handbalului românesc că federația a ajuns o feudă a sa, iar el se comportă ca un vătaf.

Dar, ca orice vătaf care se respectă și-a fixat o remunerație lunară netă de 13.500 de lei, iar de curând a luat o decizie controversată care pune într-o lumină extrem de proastă federația și handbalul juvenil din România. Alexandru Dedu l-a numit, pentru 3.000 de lei/lună, ca antrenor federal pentru cadeți și juniori pe Gabriel Borodi. Numai că antrenorul care trebuie să dea ora exactă și totodată să le îndrume pașii tinerilor handbaliști din țara noastră a avut mari probleme cu legea, în urmă cu vreo 12 ani, fiind chiar arestat o vreme pentru trafic cu mașini furate. 

 

Fost vice-guvernator BNR, „călcat” de rețeaua hoților de mașini

 

În vara lui 2006, presa brașoveană titra cu litere de o șchioapă „Portarul echipei de handbal Dinamo Brașov, arestat pentru trafic cu mașini furate”. Patru brașoveni acuzați de trafic cu mașini furate, printre care și Gabriel Borodi, portarul echipei de handbal Dinamo Brașov, au fost arestați ieri, pentru 28 de zile, anchetatorii afirmând că printre mașinile furate de aceștia se afla și cea a viceguvernatorului BNR Eugen Dijmărescu. Potrivit Mediafax, Judecătoria Brașov a emis mandate de arestare pe numele lui Constantin Crețu, Gabriel Borodi, Rareș Crețu și Romică Săvuţiu, cea de-a cincea persoană anchetată în acest caz, Gabriel Gabor, fiind cercetată în libertate. În urma acestei decizii, avocații apărării au făcut recurs, care va fi judecat în termen de 24 de ore.Conform polițiștilor brașoveni, cei cinci tineri au fost prinși și reținuți pe 25 mai 2006, după ce au fost urmăriți timp de trei luni, anchetatorii stabilind că aceștia au vândut o parte din mașinile furate folosind documente și plăci de înmatriculare false. La perchezițiile făcute la domiciliile suspecților, polițiștii au ridicat șapte mașini de lux, identificănd atunci trei păgubiți, printre care și viceguvernatorul Băncii Naționale a României, Eugen Dijmarescu. „Reţeaua e mult mai mare. Noi am reușit să-i prindem pe cei care falsificau actele pentru a vinde autoturismele în afară”, au precizat la acea vreme politiștii brașoveni.

 

Reţinuţi pentru a doua oară

 

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că suspecţii au văndut o parte din maşinile de lux furate folosind documente şi plăci de înmatriculare false. Poliţiştii au făcut mai multe descinderi şi percheziţii la domiciliile suspecţilor unde au găsit şapte autoturisme, plăcuţe cu numere de înmatriculare, documente de identitate şi identificare auto străine şi româneşti, ştampile, precum şi unităţi PC despre care se crede că au fost folosite la producerea unor documente false. Maşinile de lux, un Volskwagen Passat, o Toyota Land Cruiser, un Renault Clio, un Mercedes şi trei BMW, au fost ridicate din trei locaţii din Braşov şi Bod. Tot Politia a anunțat atunci că au fost identificaţi trei păgubiţi, printre aceştia aflîndu-se şi viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Eugen Dijmărescu. „Reţeaua e mult mai mare. Noi am reuşit să-i prindem pe cei care falsificau actele pentru a vinde autoturismele în afară. Cercetările continuă pentru că lanţul e mai mare şi trebuie să dăm şi de urma celorlalţi“, a declarat la acea vreme Liviu Naghi, purtătorul de cuvînt al IPJ Braşov. Constantin Creţu, Gabriel Borodi, Rareş Creţu, Romică Săvuţiu, şi Gabriel Gabor au fost acuzaţi de tăinuire, fals în înscrisuri oficiale şi conducere de autoturisme neînmatriculate. Ulterior, pe 6 iunie 2006, din nou presa braşoveană anunţa că “Patru dintre cei cinci tineri acuzaţi de trafic cu maşini de lux furate au fost reţinuţi ieri pentru a doua oară”. “Trei dintre ei chiar în faţa Judecătoriei, iar al patrulea, Gabriel Borodi, portarul echipei de handbal Dinamo Braşov, din autocarul cu care se întorcea de la meciul susţinut la Bucureşti. Dacă Rareş şi Constantin Creţu împreună cu Romică Săvuţiu au fost duşi din faţa Judecătoriei cu duba la Parchet pentru noi audieri, după care au fost reţinuţi, Borodi a fost coborît din autocarul oprit de poliţişti în plină stradă şi dus direct în arest. Familiile celor patru şi avocaţii apărării au rămas stupefiaţi de această nouă măsură şi spun că tinerilor li s-au încălcat grav drepturile”, relata presa brașoveană. Parchetul de pe lîngă Judecăria Braşov a precizat atunci că s-a luat măsura unei a doua reţineri deoarece există fapte noi în acest dosar. „Ordonanţele de reţinere au fost emise de poliţie. Suspecţii au fost audiaţi din nou atît de poliţişti, cît şi de procurori. Măsura reţinerii a fost luată deoarece în sarcina acuzaţilor s-au reţinut fapte noi. Romică Săvuţiu a fost acuzat şi de uz de fals, iar Rareş şi Constantin Creţu şi de complicitate la furt calificat. Gabriel Borodi este acuzat de complicitate la furt calificat, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals“, a declarat la acea vreme  Carmina Reit, purtător de cuvănt al Parchetului de pe lăngă Judecătoria Braşov. 

„Nu sunt vinovaţi!” Tatăl fraţilor Creţu spunea atunci că fiii lui nu au făcut nimic rău şi că sînt nevinovaţi. „Fiul meu cel mare a cumpărat cele două BMW-uri de la Borodi, cu acte în regulă. Se cunoşteau, deoarece au fost colegi la handbal. Nu a ştiut că erau furate. Le-a inscripţionat cu numele firmei şi a circulat cu ele cinci luni de zile. Dacă ştia că ceva nu este în regulă, doar nu s-ar fi plimbat cu ele. A spus asta şi în declaraţia dată. Rareş, fiul meu cel mic, nu a făcut altceva decît să conducă maşina fratelui său, deoarece a lui era stricată. Nici unul dintre copiii mei nu are antecedente penale”, a declarat la acea vreme Dumitru Creţu. De atunci au trecut mai bine de 12 ani, iar Gabriel Borodi s-a lăsat de handbal, dar, de ceva timp a fost recuperat la FRH de Alexandru Dedu, ca să se ocupe de cadeții și juniorii din țara noastră. Dacă va fi sau nu o soluție bună, timpul ne va demonstra… 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray