2020-02-18 21:41

Marcel Dan Bărbuţ, noul DIRECTOR general al Autorităţii de Siguranţă Feroviară Română

 |  13:55
Marcel Dan Bărbuţ, noul DIRECTOR general al Autorităţii de Siguranţă Feroviară Română

Marcel Dan Bărbuţ a fost numit, începând de marţi, în funcţia de director general al Autorităţii de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), iar la Organismul de Licenţe Feroviare Român (OLFR) Robert Mario Agiu ar putea să o înlocuiască pe Carmen Anca Bursuc în fruntea instituţiei, au declarat surse din domeniul feroviar.

La conducerea ASFR, Marcel Dan Bărbuţ îl înlocuieşte pe Cristian Vasiliu. Marcel Dan Bărbuţ a fost consilierul directorului general al AFER, iar Robert Mario Agiu a ocupat funcţia de consilier juridic în AFER.

Conform Directivei 2004/49/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 29.04.2004 privind siguranţa căilor ferate comunitare, fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să instituie o autoritate naţională de siguranţă. În România a fost înfiinţată Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română - ASFR, prin Legea nr. 55/2006 din 16/03/2006 privind siguranţa feroviară (care a transpus Directiva 2004/49/CE), ca organism naţional răspunzător de sarcinile referitoare la siguranţa feroviară. Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română - ASFR este un organism independent din punct de vedere funcţional şi decizional, care funcţionează în cadrul Autorităţii Feroviare Române - AFER, în condiţiile legii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine