2020-02-23 10:34

Marian Căpăţână: Traian Băsescu ştia că fratele său a luat bani de la familia lui Sandu Anghel

 |  07:24
Marian Căpăţână: Traian Băsescu ştia că fratele său a luat bani de la familia lui Sandu Anghel

Marian Căpăţână susţine că Traian Băsescu ştia că fratele său Mircea Băsescu luase bani de la familia lui Sandu Anghel. De asemenea, potrivit lui Căpăţână, flagrantul realizat celor cinci membri ai familiei Anghel a fost ideea fostului preşedinte.

Un nou termen în dosarul în care soţia lui Sandu Anghel, trei dintre copiii acestuia şi ginerele său sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu a avut loc, marţi, la Tribunalul Constanţa. Astfel, a avut loc audierea martorilor Sandu Anghel şi Marian Căpăţână.

Sandu Anghel a spus în faţa instanţei că jumătate din suma de 600.000 de euro pe care familia sa i-a dat lui Mircea Băsescu pentru a obţine fie o pedeapsă cu suspendare, fie una redusă au ajuns la Traian Băsescu. Sandu a mai afirmat că Mircea Băsescu le-ar fi spus lui Fănica şi Florin Anghel că jumătate din bani i-au fost daţi lui Traian Băsescu.

"Îi solicit să ne dea banii înapoi. Naşul nu minte, banii sunt la fratele lui, Mircea Băsescu este nevinovat pentru că fratele lui a luat banii”, a afirmat Sandu Anghel.

Sandu Anghel a susţinut că înregistrările făcute de către membrii familiei sale lui Mircea Băsescu s-au vrut doar o garanţie că-şi vor lua banii datoraţi de acesta.

“După ce am fost condamnat, fiul meu a vrut să-i denunţăm pe Mircea Băsescu şi pe Traian Băsescu, dar eu m-am opus. Nu am vrut să-i facem rău lui Mircea Băsescu, el era naşul nepoatei mele. Nu am vrut să dăm înregistrările la presă. L-am înregistrat ca să avem o probă că ne dă banii înapoi”, a precizat Sandu Anghel.

Al doilea martor audiat a fost Marian Căpăţână, acesta povestind că suma de 600.000 de euro a fost dată de familia lui Sandu Anghel lui Mircea Băsescu în două tranşe, una de 250.000 de euro, iar cealaltă de 350.000 de euro.

Căpăţână a mai spus în faţa instanţei că banii au ajuns mai întâi la el, care a verificat autenticitatea lor cu angajata unei bănci, iar apoi el i-a dat lui Mircea Băsescu. Din suma totală, Mircea Băsescu a pus la bancă 200.000 de euro, 100.000 i-a dat lui, iar restul i-a dus la Bucureşti, fără a cunoaşte dacă i-a dat cuiva anume.

Marian Căpăţână a afirmat că a avut o discuţie cu Dorel Onaca, la acea vreme consilier al preşedintelui Traian Băsescu, de la care a aflat că şeful statului ştia de problema fratelui său.

“L-am sunat şi m-am întâlnit cu Onaca, consilier al lui Traian Băsescu, să-i spun de situaţia creată. Fratele lui Mircea Băsescu ştia situaţia reală, Onaca mi-a confirmat acest lucru”, a afirmat Marian Căpăţână.

După câteva zeci de minute, Marian Căpăţână şi-a nuanţat declaraţia pe care a dat-o despre Dorel Onaca.

“L-am sunat pe Onaca să-i spun că Mircea Băsescu se laudă că din suma de 600.000 de euro pe care a primit-o de la familia Anghel jumătate din bani ar fi ajuns la Traian Băsescu. Onaca a spus că-l va informa pe Traian Băsescu despre această situaţie. Sunt sigur că i-a spus şi sunt convins că Traian Băsescu l-a învăţat pe Mircea Băsescu să facă acest flagrant”, a precizat Marian Căpăţână.

Căpăţână nu şi-a mai menţinut declaraţiile date în cursul urmăririi penale. El a declarat că după apariţia înregistrărilor în mass-media Mircea Băsescu i-a spus că pentru a nu avea probleme trebuie să declare că banii nu au ajuns la Traian Băsescu.

“Nu mi-am menţinut declaraţiile date în cursul urmăririi penale pentru că audierea a avut loc după apariţia înregistrărilor. În acel moment, Mircea Băsescu mi-a spus că pentru a nu avea probleme trebuie să declar că nu au ajuns banii la fratele său pentru că aşa vom fi protejaţi. Avocatul lui Mircea Băsescu mi-a sugerat să mergem pe varianta Aversa, ştiind că participasem la o licitaţie în 2012 pentru această societate. Cu Aversa a fost o variantă care mi-a fost propusă şi am zis să merg pe ea. Am vrut să demonstrez că sunt loial până la capăt lui Mircea Băsescu”, a menţionat Marian Căpăţână.

Avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham, a contestat probele administrate în cursul urmăririi penale şi a solicitat administrearea de probe noi. Acesta a cerut să fie audiaţi ca martori soţia şi copiii lui Mircea Băsescu, Traian Băsescu, Dorel Onaca, a depus un CD cu o convorbire între Marian Căpăţână şi Florin Anghel, dar a cerut ca Tribunalul să ceară de la DNA Dolj câteva înregistrări din care ar reieşi că Mircea Băsescu spune că Traian Băsescu a primit jumătate din bani.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a spus că probele cerute nu au legătură cu cauza şi că se opune şi audierii martorilor respectivi.

Instanţa a rămas în pronunţare în legătură cu aceste aspecte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-22Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
22 Apr 2015

STIE MA STIE....CREZI TU CA NU STIE......iar "BATRANUL DE LA BUCURESTI"era RAZVAN MURGEANU....CEL CARE A LUAT RESTUL DE BANI PANA LA 2MILIOANE DE EURO
MAFIA IN FLOARE
22 Apr 2015

Asa se intimpla cind te bagi in cirdasie cu tigani . Bani nu au miros .
CROCODILUL FLAMAND
23 Apr 2015

la TRAIAN SI MIRCEA BASESCU ESTE IMPORTANT DE VAZUT PERSONAJUL EX-MAGISTRAT MIHALICA NICOLAE DIN CONSTANTA SI ACTIVITATEA ACESTUIA..... DUPA CE L-A SPALAT PE BASESCU DE DOSARUL FLOTA S-A IMBOGATIT SUBIT,IAR IN MANDATUL LUI UDREA LA MDRT A PRIMIT SPAGA DOUA HOTELURI IN EFORIE DE LA ACEASTA UDREA AFLATA IN PREZENT LA PUSCARIE...... SE STIE IN TOATA CONSTANTA CA ACEST NICOLAE "COLA" MIHALICA ERA UN SECURIST SI SPAGAR NOTORIU...MANA IN MANA CU TOTI SAMSARII DE IMOBILIARE SI SPALATORIILE DE BANI DIN DUBAI ...EL LE ASIGURA PARTEA "JURIDICA" ADICA ERA CUREAUA DE TRANSMISIE CU MAGISTRATII CORUPTI AI LUI BASESCU
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine