2020-02-28 16:58

Marian Cucşă: Numărul interceptărilor SRI a scăzut cu 70%, după DENUNŢAREA protocoalelor

 |  11:18
Marian Cucşă: Numărul interceptărilor SRI a scăzut cu 70%, după DENUNŢAREA protocoalelor

Vicepreşedintele Comisiei de control a SRI, Marian Cucşa (ALDE) a afirmat sâmbătă că numărul interceptărilor SRI a scăzut drastic, cu aproximativ 70%, după denunţarea protocoalelor încheiate cu instituţii din sfera Justiţiei.

"Numărul interceptărilor SRI a scăzut cu 70%, după denunţarea protocoalelor. (...). În diferite faze ale instanţelor de judecată au ajuns, probabil, de ordinul miilor, ca urmare a acestor protocoale. Urmează să finalizăm raportul pe protocoale din partea Comisiei, să vedem tot ceea ce s-a întâmplat, să avem concluzii, apoi modificarea legislaţiei, lucru pe care-l doresc să se întâmple până în luna decembrie, să avem o variantă de modificări legislative în ceea ce priveşte siguranţa naţională. Ar trebui să răspundă toţi cei care au fost implicaţi în acest fenomen al protocoalelor şi al încălcării drepturilor şi libertăţilor a milioane de români", a declarat pentru Agerpres, Marian Cucşa.

El a menţionat că, în urmă cu două săptămâni, în cadrul audierilor din Comisia SRI, a fost prezentată situaţia protocoalelor încheiate din anii '90 şi până în prezent, interval în care au fost peste 500 de documente încheiate între SRI şi instituţii. "Cele mai multe au fost semnate între 2004-2016, când s-au semnat şi protocoalele cu instituţiile din Justiţie, cel din 2009, care a fost denunţat, cu ÎCCJ, cu CSM şi cu celelalte instituţii din Justiţie, lucru total anormal", a mai precizat Marian Cucşa. 

Conform oficialului SRI, aceste protocoale "nu sunt necesare, pentru că există bază legală pe care trebuie să funcţioneze". "Desigur, avem o legislaţie în ceea ce priveşte siguranţa naţională, care e din 1992 şi nu mai răspunde riscurilor şi ameninţărilor din 2018, modificăm legislaţia şi o adaptăm necesităţilor şi ameninţărilor din 2018, să se lucreze strict în baza legii, nu a unor înţelegeri secrete şi ascunse", a încheiat Cucşa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine