2020-02-22 09:17

Mark Gitenstein, fostul ambasador SUA la Bucureşti, implicat în dosarul Oracle (Surse judiciare)

 |  14:20
Mark Gitenstein, fostul ambasador SUA la Bucureşti, implicat în dosarul Oracle (Surse judiciare)

Mark Gitenstein, fost ambasador SUA la Bucureşti, ar fi implicat în dosarul Oracle, informează România TV,citând surse judiciare.

Mark Gitenstein a fost ambasadorul SUA la bucureşti din 2009 până în 2012. Potrivit România TV, numele lui apare în dosarul Oracle, în care Sorin Mîndruţescu este acuzat că ar fi luat mită 869.413 euro, în opt situații în perioada 2009-2013, de la reprezentanții unor firme IT, pentru a le oferi contracte avantajoase.

Procurorii DNA au făcut percheziţii miercuri la sediul companiei Oracle din Pipera. Directorul general al Oracle România, Sorin Mîndruţescu, a fost audiat la DNA şi plasat sub control judiciar pe cauțiune de jumătate de milion de euro.

Sorin Mîndruțescu a pretins și ulterior a primit suma totală de 869.413 euro, cu titlu de mită, de la reprezentanții unor firme din domeniul IT (parteneri acreditați ai companiei multinaționale), pentru ca, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, să pună la dispoziția acestora oferte de preț avantajoase privind produsele comercializate de filiala din România a companiei multinaționale, astfel ca respectivele societăți să poată să se înscrie și să participe la anumite licitații publice organizate de diverse instituții de stat sau cu capital de stat - Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ”TRANSELECTRICA” SA, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Administrația Româna a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), a anunţat DNA într-un comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine