2020-06-05 10:20

„Mascaţii” au scotocit Ilfovul căutându-l pe fiul lui Nuţu Cămătaru

 |  20:35
„Mascaţii” au scotocit Ilfovul căutându-l pe fiul lui Nuţu Cămătaru

Douăechipe ale SPIR au descins în mai multe locuri din Ghermăneşti, judeţul Ilfov,având informaţii că într-unul dintre imobilele percheziţionate s-ar ascundeIonel Balint, zis Nuţulică, fiul lui Ion Balint, alias Nuţu Cămătaru. Unuldintre proprietarii imobilelor vizate de anchetatori susţine că va cere daunemateriale pentru pagubele produse de „mascaţi” cu ocazia percheziţiei, susţinândcă este nevinovat şi că nu-l cunoaşte pe cel urmărit naţional.

Oechipă de intervenţie a Poliţiei Capitalei a descins la o adresă dinGhermăneşti, judeţul Ilfov, după ce procurorii au cerut Tribunalului Bucureştio autorizaţie de percheziţie. Surse din rândul anchetatorilor au declarat căaveau informaţii că în acel imobil s-ar ascunde Ionel Balint, care se sustrageurmăririi penale pentru tentativă de omor.

Proprietarulcasei, Nicolae Georgescu, a declarat că poliţiştii au deschis poarta şi auspart geamurile casei, moment în care fiul său, de 15 ani, a început să ţipe.Bărbatul şi soţia sa au coborât în fugă în livingul casei, unde au văzut cumminorul era pus la pământ de un mascat, care îi ţinea o armă la ceafă. Proprietarulsusţine că poliţiştii şi-au dat seama că au greşit adresa, spunându-i că îlcăutau pe un urmărit general, pe nume "Balint".

Purtătorulde cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, ieri, că echipade intervenţie făcea parte din poliţia judiciară şi că a acţionat în baza unuimandat emis de instanţă, sub coordonarea unui procuror. Ciocan a precizat căpoliţiştii nu au făcut altceva decât să pună în executare un mandat depercheziţie emis de Tribunalul Bucureşti. Comisarul a mai spus că a vorbit cuproprietarul casei şi i-a explicat ce trebuie să facă pentru a sesizaautorităţile cu privire la incident. Astfel, acesta din urmă trebuie să cearăprocurorului de caz demararea unei anchete, putând sesiza şi şeful PoliţieiCapitalei.

Dosarul„Milion Dollars”

Înce priveşte persoana căutată, identificată drept Balint, Ciocan a spus căechipa de intervenţie a mai efectuat şi o altă percheziţie, însă deocamdată urmăritulnu a fost prins. Fiul lui Nuţu Cămătaru, Ionel Balint, este acuzat că, în 19septembrie, l-ar fi înjunghiat pe Naca Marian, în vârstă de 41 de ani, în clubul„Milion Dollars” bucureştean, din Bulevardul Ştefan cel Mare. Proprietarulclubului este Ilie Petre, zis Vivi.

În21 octombrie, anchetatorii au făcut 20 de percheziţii în Bucureşti şi au dus laaudieri 23 de persoane vizate în anchetă. Printre cei audiaţi s-au numărat şicântăreţii Adi Minune şi Florim Salam. În urma audierilor, procuroriiParchetului Capitalei au reţinut cinci persoane şi au cerut instanţei arestarealor preventivă. În 22 octombrie, Tribunalul Bucureşti a emis mandate dearestare preventivă pentru patru dintre cele cinci persoane, printre care şiIlie Petre, în cazul unuia dintre reţinuţi, instanţa dispunând cercetarea înlibertate, cu interdicţie de a părăsi localitatea.

În26 octombrie, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare în lipsă penumele lui Ionel Balint, care este urmărit naţional. Procurorii bucureşteni aufinalizat o parte din cercetări astfel că au trimis deja în judecată patrupersoane, iar fiul lui Nuţu Cămătaru şi cântăreţii cunoscuţi drept Adi Minuneşi Florin Salam vor continua să fie anchetaţi într-un dosar separat. ProcuroriiParchetului Capitalei i-au trimis în judecată, în 16 noiembrie, în stare dearest preventiv pe Nicolae Florin Drăguşin, zis Silică, pentru tentativă deomor calificat, ultraj şi tulburarea ordinii publice, pe Viorel Ilie, zis Vivi,pentru favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă, pe Corneliu Ştefan,pentru favorizarea infractorului şi nedenunţarea unor infracţiuni, şi pe MonicaConstantinescu, zisă Mona, pentru mărturie mincinoasă.

Anchetatoriiau decis disjungerea cercetărilor în acest caz şi continuarea anchetei într-undosar separat faţă de Ion Nuţu Balint, zis Nuţulică, şi George Apostol, zisBucă, pentru tentativă la omor calificat, Nicu Ţîşi, zis Nicu Chinezu, GeorgianIonuţ Ţîşi, zis George, Gabriel Dumitru Micu, zis Gabi, şi Irina Ana Maria Arnăutupentru favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine