2020-04-05 11:27

MAXIDESING, firma care centrează și dă cu capul din banii CNAIR

 |  14:21
MAXIDESING, firma care centrează și dă cu capul din banii CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere recunoaște că firma familiei lui Ovidiu Barbier, membru CA, are contracte cu CNAIR. Mai mult, chiar dacă a abandonat lucrările unui proiect strategic de infrastructură rutieră, Ovidiu Barbier, din postura de membru CA, după ce a fost șef la Maxidesing, taie și spânzură acum în CNAIR, sub stricta supraveghere a premierului Ludovic Orban.

.

Guvernul Orban asunde sub preș un scandal de proporții privind numirea unui om de afaceri exact în fruntea unei companii de stat de unde a câștigat milioane de lei.

Ludovic Orban nu vede nicio problemă că un drumar, care și-a mai abandonat și lucrările, să decidă la Compania Națională de Drumuri cine ia contracte, cine este numit șef la CNAIR și cum se împart banii. Mai mult, după ce mai multe publicații au dezvăluit faptul că membru CA, Ovidiu Barbier, taie și spânzură în CNAIR, vrea să fie numit director general, Barbier, desi a derulat contracte cu CNAIR prin firma sa Maxidesing SRL. Tupeul lui Ovidiu Barbier nu se oprește aici, omul de afaceri, acum aflat în conducerea CNAIR, a început o avalanașă de presiuni asupra jurnaliștilor- trimițând oameni să intimideze jurnaliștii.

Ziarul Puterea continuă dezvăluirile privind abuzurile, conflictul de interese și ilegalitatea numirilor în funcții înalte din cadrul Companiei Naționale de Administrate a Infrastructurii Rutiere, „perla” Ministerului Transporturilor.

În urmă dezvăluirilor făcute de ziarul Puterea, conducerea executivă din cadrul CNAIR s-a autosesizat în privința numirii că membru în Consiliu de Administrație al CNAIR a lui Ovidiu Barbier. 

Ne întrebăm retoric, dacă Ovidiu Barbier poate fi membru CA, având în vedere că este drumar și a avut multe contracte cu CNADNR, atunci de ce nu poate fi la fel de bine membru CA Dorinel Umbrărescu, sau director CNAIR - drumarul Nelu Iordache.

Ziarul Puterea a solicitat CNAIR să răspundă la câteva întrebări:

1.Ce plăti a afectutat CNAIR CENTRAL și direcțiile regionale de drumuri către firma Maxidesing în perioada 2000-2020?

2.Ce contracte a derulat CNAIR CENTRAL și direcțiile regionale cu firma Maxidesing în perioada 2000-2020?

3. Ce funcții a ocupat dl Ovidiu Barbier în cadrul CNAIR și în direcțiile regionale în perioada 2000-2020. Va rugăm să ne precizați perioada și funcția ocupată.

La ultima întrebare, am primit un răspuns halucinant: "Domnul Ovidiu Marian Barbier a ocupat funcția de Director Coordonator Proiecte Variante Ocolitoare, în cadrul CNADNR-CENTRAL, în perioada 03.03.2010 - 15.09.2010". Asta, deși el apare că membru CA al companiei în hotărârea adunării AGA din dată de 17.01.2020. Ne întrebăm, în opinia biroului de presă, membru CA nu este funcție în cadrul CNAIR, de nu a fost trecut în cadrul răspunsului furnizat ziarului Puterea

Si-a abandonat santierul si CNAIR trebuie sa ii perceapa penalitati firmei lui:

Decizia a fost luată in iunie 2019, după ce reprezentanții CNAIR au constatat că Asocierea S.C. DELTA A.C.M. 93 S.R.L. & AZVIRT LLC & S.C. MAXIDESIGN S.R.L a abandonat practic șantierul deschis încă din mai 2013. In acest context, ne intrebam cum poate fi membru CA un drumar care si-a abandonat santierul?

După mai multe întârzieri imputabile Antreprenorului, progresul fizic în șantier a ajuns la 86,5 % în luna noiembrie a anului trecut, însă de atunci acesta nu a mai derulat nici o activitate.

În plus s-a observat că lucrările efectuate în anii anteriori au început să se degradeze.

CNAIR S.A. i-a transmis Antreprenorului nu mai puțin de 5 notificări, prin care a cerut acestuia să finalizeze lucrarile restante.

Pentru a urgenta finalizarea proiectului, CNAIR s-a ocupat inclusiv de întocmirea documentațiilor necesare exproprierii suprafețelor de teren afectate de lucrări, deși această obligație revenea Antreprenorului, conform contractului.

După finalizarea procedurilor de reziliere, se va decide modalitatea de continuare a lucrărilor restante.

Ca urmare a rezilierii contractului, Antreprenorului (Asocierea S.C. DELTA A.C.M. 93 S.R.L. & AZVIRT LLC & S.C. MAXIDESIGN S.R.L) i se vor percepe penalitati de intarziere, i se va reține garanția de bună execuție, în cuantum de 10% din valoarea contractului și i se va emite un certificat negativ, care nu îi va mai permite să mai participe la licitații publice în România sau în alt Stat Membru al Uniunii Europene, timp de 3 ani.

Contractul pentru construcția Sectorului Centurii București, cuprins între A1 și DN 7, în valoare de aproximativ 106.6 milioane lei, fără TVA, a fost semnat în luna noiembrie 2011, între CNAIR S.A și Asocierea S.C. DELTA A.C.M. 93 S.R.L. & AZVIRT LLC & S.C. MAXIDESIGN S.R.L, iar lucrările ar fi trebuit să fie fianlizate încă din august 2014.

Proiectul cofinanțat din fonduri europene nerambursabile care are o lungime totală de 8,750 km, presupune configurarea la 4 benzi a acestui sector de drum național, reabilitarea a 2 poduri și pasaje și construcția a 4 poduri și pasaje noi

Ce contracte a derulat Maxidesing cu CNAIR, potrivit raspunsului dat de biroul de presa al Companiei:


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-21

Mai multe imagini:
MAXIDESING, firma care centrează și dă cu capul din banii CNAIR
zoom
MAXIDESING, firma care centrează și dă cu capul din banii CNAIR
zoom
MAXIDESING, firma care centrează și dă cu capul din banii CNAIR
zoom

MAXIDESING, firma care centrează și dă cu capul din banii CNAIR
zoom
MAXIDESING, firma care centrează și dă cu capul din banii CNAIR
zoom
MAXIDESING, firma care centrează și dă cu capul din banii CNAIR
zoom

MAXIDESING, firma care centrează și dă cu capul din banii CNAIR
zoom
Parerea ta...

MARCEL MURESAN
21 Feb 2020

Ciorba reincalzita de mai multe ori. Nu credeti ca e de-ajuns?
VASILE
22 Feb 2020

Sunt interese?
BARBU VINTILă
22 Feb 2020

Mari bre Vasile! Sunt o gască de urmașii ai basescului prin CNAIR,care au blocat activitatea unității ,au sabotat și denigrat CNADNR respectiv CNAIR! Printre acești nemernici e și acest coate goale de BARBIER,o mizerie ,un ins fără caracter și cu coloana de plastilină’
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine