2019-12-06 04:46

MAZĂRE PE CAIAC. Tsunami DNA la Marea Neagră; procurorii au ridicat tone de documente din primărie, iar edilul s-a îmbrăcat gros şi a luat o supradoză de deodorant

 |  21:01
MAZĂRE PE CAIAC. Tsunami DNA la Marea Neagră; procurorii au ridicat tone de documente din primărie, iar edilul s-a îmbrăcat gros şi a luat o supradoză de deodorant

Gilda Popa

Radu Mazăre a ieşit joi cu caiacul pe mare, în timp ce procurorii anticorupţie săltau mii de documente din primăria pe care o conduce, anticipând un final de joc „de-a v-aţi ascuns conturile“ după ce DNA l-a reţinut miercuri pe amicul şi partenerul său de afaceri Sorin Strutinsky, creierul şi trezorierul „tripletei de la Constanţa”. „Regele” celebrelor care alegorice de la malul mării s-a dus la birou de dimineaţă, ca să se intereseze dacă anchetatorii au venit să îl ridice în aceeaşi zi şi a plecat glonţ să se bucure de, cel mai probabil, ultimele ore de libertate. Mazăre a declarat resemnat că s-a dat cu deodorantul preferat cu iz de Brazilia, s-a îmbrăcat „mai gros” în ideea că „asta e viaţa” şi că s-a pregătit „pentru orice”. Procurorii DNA au descins joi la Primăria Constanţa şi la sediile mai multor firme din Bucureşti, Constanţa şi Cluj, suspectate că ar fi conectate direct sau indirect la reţeaua de offshore-uri cipriote prin care circulau comisioanele pentru afaceri şi terenurile retrocedate ilegal în oraşul portuar.

Procurorii anticorupţie au făcut joi percheziţii la mai multe adrese din trei judeţe, printre care şi cele ale Primăriei Constanţa şi ale societăţii Soti Cable Neptun, deţinută de omul de afaceri Sorin Strutinsky, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie comise în perioada 2008-2014.  „Vizitele” anchetatorilor  au fost programate la mai puţin de 24 de ore după ce Strutinsky a fost reţinut de DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă. Miercuri seară, după încătuşarea milionarului constănţean, Nicuşor Constantinescu a declarat că „prietenul său” este „victima unui abuz”. Potrivit unor surse judiciare, dosarul DNA în care au loc percheziţii la Primăria Constanţa şi la firme care ar fi avut contracte cu aceasta are la bază sesizarea ANI privind conflictul de interese în cazul lui Mazăre, după ce Primăria a acordat contracte de 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding şi Soti Cable Neptun.

Mazăre a ars-o romantic, pe mare

Primarul Radu Mazăre a ajuns la birou în jurul orei 10.00 şi a plecat după mai puţin de o oră de la Primăria Constanţa, spunând că „astăzi este liber să plece”, aşa că va merge să facă „o tură” cu caiacul, pentru că este posibil ca „mâine să nu mai apuce”. „Între timp, m-am spălat pe cap, m-am dat cu deodorant care îmi aduce mie aminte de Brazilia, m-am îmbrăcat mai gros. S-ar putea să mă întorc, s-ar putea să nu mă întorc acasă. Asta e viaţa, m-am pregatit pentru orice. (...) Dacă mă saltă, bine, dacă nu mă saltă, mă duc să mă dau cu caiacul, că este o zi frumoasă”, a spus Mazăre. Edilul i-a lăsat pe anchetatori „pe mâna” viceprimarului Făgădău, a şefei sale de cabinet şi al celorlalţi angajaţi ai primăriei, ca să predea documentele. „Vor să ia documentele cu societatea de televiziune unde am fost angajat (SC Soti - n.r.), de la ziar, cu firma care strânge gunoiul şi care are contract cu Primăria de prin ’90 şi ceva. A sunat ofiţerul judiciar la procuror, este vorba despre contracte din 2007 încoace, contracte care au mai fost verificate, şi autorizaţiile de construcţie pentru două societăţi, pentru construcţia mall-ului de la Maritimo şi cealaltă pentru un centru comercial care nu s-a mai construit”, a mai detaliat edilul pentru jurnalişti.

„Mă luaţi, nu mă luaţi?”

„Sunt mii de documente, acţiune care durează. I-am întrebat pe procurori: «mă luaţi, nu mă luaţi?». Mi-au zis «nu, că n-am venit să vă luăm». I-am întrebat dacă pot să plec, le-am spus că este viceprimarul, semnează el (procesele-verbale pentru predarea documentelor -n.r.)”, a mai spus Mazăre. Potrivit unor documente ale procurorilor, cercetările în acest dosar au la bază sesizarea făcută de ANI, care cerea DNA să îl verifice pe Radu Mazăre pentru conflict de interese, după ce Primăria Constanţa a acordat contracte în valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding şi Soti Cable Neptun, al căror asociat, Sorin Strutinsky, este în relaţii comerciale cu Mazăre în opt societăţi.

Contractele vizate în dosar

Astfel, ANI a cerut mai multe documente de la Primăria Constanţa, vizând  contractul încheiat cu Conpress Holding SRL, care are ca obiect „paza bunurilor din Constanţa”, atribuit în noiembrie 2008, în valoare de 4,7 milioane lei, contractul cu aceeaşi sociatate pentru „paza bunurilor din staţiunea Mamaia”, în valoare de 8,7 milioane de lei,  contractul din iunie 2008 cu Soti Cable Neptun, pentru „organizarea spectacolelor artistice din perioada sezonului estival „respectiv contractul cu aceeaşi firmă pentru „prezentarea spectacolelor organizate cu ocazia Zilei Constanţei” (de 630.000 lei), contractul din septembrie 2011 cu Conpress Holding SRL, pentru „asigurarea serviciilor de pază”, respectiv contractul cu aceeaşi societate pentru „pază şi protecţie primărie”, încheiat pentru perioada 2009-2012, în valoare de 624.960 lei. Ulterior, în 10 octombrie 2013, ANI a cerut şi copii după documentele de atribuire către Soti Cable Neptun SRL a unui contract de finanţare cu fonduri nerambursabile pentru organizarea de spectacole de Crăciun, în 2013, în Orăşelul Copiilor, în valoare de 425.000 de lei. Potrivit anchetatorilor, printre firmele în care Mazăre şi Strutinsky  sunt asociaţi se numără şi Conpress Group SRL (Mazăre cu 24%, Strutinsky cu 24%),  Alliance Qwest Company SA - Radu Mazăre cu 7,83% şi SCKLD Services SRL cu 7,84%, firmă în care Strutinsky deţine 99%, Ideea Contrast SRL (Mazăre cu 33% şi Strutinsky cu 33%), Sigma Trading SRL (Mazăre cu 15,33% şi Strutinsky cu 15,33%).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-05Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
06 Feb 2015

totul este un mesaj codificat...CAIAC a fost mafiotul din CRAIOVA care a murit asasinat dupa un joc de poker...PROBABIL INSEAMNA CA VREA SA FIE CINEVA ASASINAT...VREUN DUSMAN DE-AL LUI MAZARE SA NU UITAM CA MAZARE ESTE ASOCIAT CU RONALD LAUDER,ASASINUL MOSSAD DE LA WORLD TRADE CENTER DIN 11SEPTEMBRIE2001 CARE L-A ASASINAT PE SEFUL FBI JOHN O'NEILL IMPREUNA CU LARRY SILVERSTEIN EU SA FIU IN LOCUL LUI CODRUTZA(PROBABIL TINTA ASASINATULUI) L-AS DA IMEDIAT PE RONALD LAUDER PE MANA FBI SI INTERPOL-EUROPOL....ASTIA SUNT DIHANII PERICULOASE SI NU GLUMESC DELOC
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray