2019-10-17 23:29

MEDIC condamnat la ÎNCHISOARE pentru trafic cu SÂNGE al DONATORILOR

 |  14:39
MEDIC condamnat la ÎNCHISOARE pentru trafic cu SÂNGE al DONATORILOR

Judecătoria Slobozia a dat primele sentinţe în dosarul traficului cu SÂNGE provenit de la DONATORI la Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița. MEDICUL şef al instituţiei, Cristiana Stoian, a primit 11 ani şi opt luni de ÎNCHISOARE cu executare, după ce a vândut zeci de flacoane cu SÂNGE “la negru”, cu preţuri care variau între 50 şi 150 de lei bucata.

Potrivit procurorilor, doctoriţa-şefă, dar şi opt dintre asistentele sale care au primit şi ele pedepse, vindeau flacoanele cu SÂNGE ca la piaţă, iar preţul era stabilit în funcţie de grupele sanguine. Într-un singur caz, care vizează una dintre asistente, magistrații au dispus achitarea, potrivit independentonline.ro.

Ancheta la Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița a început în vara anului 2014, când procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au descins în sediul instituției. Organele judiciare au pus-o sub acuzare pe Cristiana Stoian, medicul-șef al unității, alături de alte asistentele ale sale.

Cadrele medicale au fost urmărite penal pentru că au vândut în mod ilegal SÂNGELE recoltat de la DONATORI. În funcție de grupa solicitată, prețul unui flacon de SÂNGE varia între 50 și 150 de lei. În cursul anchetei, procurorii au reținut în cazul Cristianei Stoian peste 70 de infracțiuni de «abuz în serviciu» sau «fals intelectual», scrie romaniatv.net. Sentința dată la Judecătoria Slobozia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel București.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray