2019-11-21 08:45

Medicul Șerban Brădișteanu, condamnat la închisoare cu suspendare pentru favorizarea lui Adrian Năstase

 |  13:36
Medicul Șerban Brădișteanu, condamnat la închisoare cu suspendare pentru favorizarea lui Adrian Năstase

Medicul Șerban Brădișteanu a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru favorizarea fostului premier Adrian Năstase, potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casație și Justiție (ICCJ).

Șerban Brădișteanu fusese iniţial achitat pe 4 martie 2014 pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului, însă un complet de cinci judecători de la Curtea supremă a admis luni apelul DNA și a decis condamnarea medicului la un an închisoare cu suspendare.

Medicul șef secție la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București, Șerban Brădișteanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în decembrie 2012, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului, în legătură cu internarea în spital a lui Adrian Năstase, după ce acesta a încercat să se sinucidă.

Pe data de 20 iunie 2012, ICCJ l-a condamnat pe Adrian Năstase la 2 ani închisoare în regim de detenție în dosarul 'Trofeul calității' și, în aceeași zi, Tribunalul București a emis în cazul lui Năstase mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea.

"În condițiile în care Adrian Năstase și-a provocat leziuni prin împușcare, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București și, cu această ocazie, inculpatul Brădișteanu, prin atitudinea sa, a încercat zădărnicirea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Năstase. Concret, inculpatul Șerban Brădișteanu și-a folosit prerogativele sale de medic specialist chirurgie cardio-vasculară și și-a asumat internarea lui Adrian Năstase în cadrul secției pe care o conducea, deși diagnosticul medical nu impunea internarea în cadrul acestei secții, iar primele intervenții medicale au fost realizate de către un alt medic dintr-o altă secție", susțin procurorii.

Medicul Şerban Brădişteanu mai este acuzat că a evitat să le comunice oficial reprezentanților Direcției Generale de Poliție a Municipiului București dacă Adrian Năstase putea fi încarcerat.

"Toate acestea au avut drept consecință prelungirea internării în spital și amânarea momentului transferului la o unitate de detenție, situație care a impus reprezentanților Direcției Generale de Poliție Municipiului București să facă demersuri legale suplimentare pentru clarificarea îndeplinirii condițiilor juridice de transfer. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 iunie 2012, Tribunalul București, ca instanță de executare, a stabilit că situația persoanei condamnate Adrian Năstase de a se afla internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București nu împiedică cu nimic punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei, lucru care s-a realizat în aceeași zi", este concluzia DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-03Parerea ta...

ZORRO
02 Mar 2015

Bai nene,santem de tot RASUL!!!....cum sa-ti condamni TU ,volorile acestei tari ,cum este DR.BRADISTEANU.....cum ca ar fi favorizat inculpatul ,pe NASTASE!.....dar ce facuse NASTASE?....stim ca a incercat sa se omoare ,deci odata prins trebuia sa mearga la cea mai apropiata unitate sanitara ,il rezolva si gata......mergea la RAHOVA!....ce vina are omul asta ,care a salvat mii de vieti ,printre care si a mea?...el si-a facut meseria!...atunci condamnati-i si pe avocatii ,care ii apara pe criminalii de tot soiul....eu zic ca NU este corect ,ca o SOMITATE ca d-ul BRADISTEANU sa fie condamnat ,fie cu suspendare!....un pensionarcare doreste ca cineva din cei ce i-a dorit raul ,sa "apuce "pe mana lui si dansul sa-i lase sa se roage la ....SOARE sa vedem le convine?....
ROMANUL ,ROMAN
04 Mar 2015

Sa le fie rusine oricarora care au contribyuit la atingerea,si cu o pana a acestei valori, a gandirii a realizarilor mintilor romanesti,din care multi ar merita ei condamnari pe viata pentru distrugerea din toate punctele de vedere a societstii romanesti,a demnitatii sale.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray