2020-01-29 15:07

Medicul Traian Romeo Ursu, de la Spitalul de Ortopedie Foişor, reţinut pentru că ar fi luat mită 5.000 de lei ca să opereze un copil

 |  17:01
Medicul Traian Romeo Ursu, de la Spitalul de Ortopedie Foişor, reţinut pentru că ar fi luat mită 5.000 de lei ca să opereze un copil

Florentin Dincă

Un medic primar de la Spitalul de Ortopedie Foişor a fost reţinut pentru că ar fi luat mită 5.000 de lei ca să opereze un copil. Pe numele său Traian Romeo Ursu, medicul ar fi pretins iniţial 6.000 de lei pentru a opera un minor, susţin procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care cer instanţei arestarea preventivă a cadrului medical.

Potrivit procurorilor, pe 11 decembrie, Traian Romeo Ursu, medic primar cu specializarea ortopedie traumatologie, a pretins de la o persoană cel puţin 6.000 de lei pentru a opera un copil. Din banii solicitaţi, medicul ar fi primit 2.000 de lei în 15 decembrie şi alţi 3.000 de lei în 22 decembrie, pentru intervenţia chirurgicală, care a fost realizată în 16 decembrie.

"Totodată, a promis ca în schimbul sumelor de bani pretinse să intervină şi asupra altor medici şi cadre medicale, în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale asupra minorei B.I.L. la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor", arată Parchetul Tribunalului Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Medicul Traian Romeo Ursu a fost reţinut marţi de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care îl acuză de luare de mită şi trafic de influenţă, conform Mediafax. Tribunalul Bucureşti urmează să decidă, miercuri, dacă medicul Traian Ursu va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, plasat în arest la domiciliu sau cercetat sub control judiciar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-29Parerea ta...

VALI
23 Dec 2015

Fostul director al CFR Călători Braşov Gheorghe Rădulescu a fost condamnat de Tribunalul Braşov la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar fostul preşedinte al directoratului CFR Călători Vasile Secară şi pe Nicolae Berindean, fost şef oficiu juridic la CFR Călători, la 2 ani şi 8 luni cu suspendare pentru şantajarea predecesorului lui Rădulescu, Ioan Stegaru, care a solicitat în instanţă să fie repus în funcţie. Tribunalul Braşov a decis, ieri, în primă instanţă, condamnarea fostului director al CFR Călători Braşov Gheorghe Rădulescu la trei ani de închisoare, la care s-a adăugat un spor de pedeapsă de şase luni pentru şantaj. Din pedeapsă, lui Rădulescu i-a fost scăzută durata reţinerii şi arestării la domiciliu, respectiv 28 ianuarie – 4 aprilie 2015. De asemenea, judecătorii Tribunalului Braşov i-au condamnat pe fostul preşedinte al directoratului CFR Călători Vasile Secară şi pe Nicolae Berindean, fost şef oficiu juridic la CFR Călători, la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o periaodă de trei ani şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pe o perioadă de doi ani.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine