2020-07-09 15:23

Mii de medicamente ascunse, descoperite la Spitalul Pantelimon

 |  18:22
Mii de medicamente ascunse, descoperite la Spitalul Pantelimon

Un raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății, efectuat după problemele sesizate la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon, a arătat descoperirea a peste 1000 de flacoane ascunse în spital, nedeclarate, cu o valoare de 22.000 de lei. Medicamentele erau, în principal, destinate secției ATI.

”Corpul de Control constată în raport că nu au fost inventariate niciodată stocurile de medicamente şi materiale sanitare din cadrul programului AP-ATI. Drept urmare, echipa ministerului a inventariat medicamentele şi le-a comparat cu soldurile din documente.

Astfel, au fost consemnate plusuri în gestiune în 18 cazuri cu valoare de aproape 22.000 lei și minusuri în 2 cazuri cu valoare de peste 400 de lei.

Câteva exemple de surplus ar fi:

·       Colistină: 1019 flacoane,

·       Fluimucil 10 fiole,

·       Paracetamol 42 flacoane,

·       Dexametazonă 8 fiole.

Corpul de Control a dispus inventarierea imediată a întregului patrimoniu și înființarea unei comisii de analiză a cauzelor. O posibilă cauză identificată de Corpul de Control este modalitatea de retur a medicamentelor în farmacie în cazul în care pacienţii fie decedează, fie nu mai au medicamentul în schema de tratament aceste medicamente nefiind trecute și în gestiunea electronică”, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz