2020-03-28 17:56

Ministerul de Interne, „țepuit” cu 20.000 de euro de un director din Ministerul Educației

 |  15:43
Ministerul de Interne, „țepuit” cu 20.000 de euro de un director din Ministerul Educației

În raportul Curții de Conturi a României pe anul 2018, publicat recent, se menționează faptul că „CS Dinamo București a efectuat plăți în baza unor sentințe civile, fără ca acestea să fie ulterior recuperate, conform protocoalelor încheiate”.

Practic, clubul păstorit de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a făcut plăți cam pe lângă lege, dar, surprinzător, n-a catadicsit timp de vreo doi ani să-și recupereze banii.

 

Cine din Ministerul de Interne a girat asociația lui Căliman

 

Totodată, auditorii de conturi au menționat în raport că una dintre acele plăți nerecuperate vizează „patru hotărâri ale Federației Române de Handbal din luna august 2017, considerate de instanță titluri executorii, Clubul Sportiv Dinamo București a efectuat plăți în cuantum de 94 mii lei, fără ca ulterior, să recupereze sumele plătite de la ASOCIAȚIA CHELSEA BUCUREȘTI, conform prevederilor protocolului încheiat cu aceasta și celor dispuse de instanță”.

Însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că suma de 94.000 de lei, adică circa 20.000 de euro, pe care CS Dinamo București trebuie să o recupereze de la respectiva asociație, este de fapt consecința unei șmecherii ieftine regizate, cu acordul unor persoane din conducerea Dinamo, de un director din Ministerul Educației Naționale, Constantin Căliman. Acesta este președintele asociației mai sus menționate și totodată manager la HC Dinamo București dar, de câțiva ani, ca urmare a trocului politic, este și director adjunct al Federației Sportului Școlar și Universitar (FSSU), entitate aflată sub tutela Mnisterului Educației și Cercetării. În spatele acestei constatări a Curții de Conturi, se află de fapt „opera” lui Căliman, care a înființat o echipă de handbal feminin senioare la CS Dinamo București, desființată după numai un an de zile, iar o serie de jucătoarea au fost transferate sau legitimate de către asociația acestuia Chelsea București. Practic, CS Dinamo București a fost de acord ca directorul adjunct de la FSSU să-și facă echipă la Dinamo București, dar cu acordul Federației Române de Handbal. Mai mult, echipa a avut ca antrenor un angajat al federației. Cum însă, după un an de zile, echipa de fețe s-a desființat, clubul de sub tutela Ministerului de Interne a fost obligat să facă niște plăți către asociația lui Căliman. Dar, surprinzător, de atunci conducerea CS Dinamo București, mai exact comandantul George Cosac, n-a catadicsit să facă demersurile necesare pentru recuperarea banilor de la Constantin Căliman. De ce oare? Un posibil răspuns ar putea da George Cosac, sau poate fostul comandant al clubului, Elisabeta „Uța” Lipă. Trebuie precizat că directorul adjunct de la FSSU a ajuns la această entitate, aflată sub tutela Ministerului Educației, ca membru PNL, însă acum este trecut, cu arme și bagaje, la ALDE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-06Parerea ta...

CALIMAN CONSTANTIN
07 Feb 2020

Ion Teleanu, un carator de bagaje pe langa fosti mari handbalisti, a ajuns si el saracul, sa scrie la niste fituici de nimeni citite! Nu! Nu vreau sa-i fac reclama! Dar din 2013, imediat dupa ce am fost detasat director general la CSM Bucuresti, a tot scris despre mine, vrute si nevrute, numai prostii inventate de o minte seaca care, doar cu doi neuroni (unul pentru alimentatie si altul pentru echilibru cand se deplaseaza) pretinde ca este jurnalist! 1. Nu mai sunt membru al unui partid de mult! 2. Asocierea dintre Chelsea Bucuresti si CS Dinamo pentru echipa de handbal feminin, nu a fost ,,girata" de catre FRH ci a avut la baza un Protocol de Colaborare intre cele doua structuri sportive, valabil pentru perioada iulie 2016-iulie 2017! 3. Din aceasta asociere, CS Dinamo are sa -i plateasca Clubului Sportiv Chelsea Bucuresti aproximativ 300.000 lei, reprezentand plati facute de Chelsea in numele si pentru CS Dinamo pe capitole de cheltuieli care erau prin contract obligatia clubului MAI! (taxe de transfer si legitimare, echipament sportiv, altele)! 4. Neplata la timp a contractelor catre sportive a condus la memorii depuse la federatie si castigate, care o parte au fost platite de catre CS Dinamo (in cuantum de 94.000 lei) si restul de catre Chelsea Bucuresti! Chelsea a notificat clubul MAI pentru solutionarea problemei! Chiar a existat si o propunere de compensare a sumei de 94.000 lei iar diferenta sa fie asigurata prin servicii de utilizare sala sport si alte facilitati! Adica ... nu am cerut bani! Sumele platite de Chelsea trebuie recuperate de la CS Dinamo si in urmatoarele luni asta vom face! De ce!? Pentru ca unii oameni din clubul MAI nu inteleg ca legea este lege si contractele sunt contracte! 5. HC Dinamo a fost creat pentru a dezvolta handbalul feminin! Celebra Gafencu, care aproape a pus pe butuci CS Dinamo in scurtul ei mandat, a rupt unilateral si fara nici un motiv intemeiat protocolul de colaborare d
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine