2019-07-15 21:15

Ministrul Ioan Deneş a impus nelegal patru membri în CA de la ROMSILVA

 |  12:02
Ministrul Ioan Deneş a impus nelegal patru membri în CA de la ROMSILVA

PUTEREA a semnalat, recent, că ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, a schimbat patru dintre cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie de la Regia Naţională a Pădurilor - ROMSILVA.

După schimbări au mai rămas trei dintre membrii impuşi în guvernarea Cioloş - Dan Achim, Răsvan Ilie Dumitru și Ion Chisăliță. Însă, noii administratori, impuşi de către Ioan Deneș - Alina Loredana Bontea, de la Agenţia Română de Securitate, Liviu Laza Mătiuţa, de la Ocolul Silvic Vaşcău-Bihor, Vasile Şandru Alboi - şef serviciu la Direcţia Silvică Bistriţa (judeţul de unde provine Ioan Deneş) şi Petru Dan Ştefan - șeful Ocolului Silvic Mălini-Suceava, sunt cam pe lângă lege, adică nu îndeplinesc criteriile impuse de OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Ei centrează şi tot ei dau cu capul …pe lângă lege

Concret, potrivit articolului 5 din OUG109/2011, Consiliul de Administraţie este constituit din: "3-5 persoane cu experienţă în administrarea/managementul unor regii autonome sau societăţi comerciale profitabile din domeniul de activitate al regiei autonome, inclusiv societăţi comerciale din sectorul privat", iar "aceste persoane nu pot fi selectate din rândul funcţionarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorităţii publice tutelare sau al altor instituţii publice".

Trebuie precizat că Alina Loredana Bontea este nepoata fostului şef al SPP, generalul Dumitru (Mitică) Iliescu, adică fără nicio experienţă în domeniul silviculturii. Ceilalți trei membri - Liviu Laza Mătiuţa, Vasile Şandru Alboi şi Petru Dan Ştefan - sunt pe posturi de execuţie la direcţiile lor, şi, ca atare, ei trebuie să execute ce dispune Consiliul de Administraţie, adică ce dispun tot ei. Mai mult, Liviu Laza Mătiuța, inginer silvic ajuns între timp la Ocolul Silvic Sudrigiu-Bihor, fost deputat PDL, a fost numit președinte interimar al CA de la Romsilva. Practic, cei trei angajați ai RNP centrează și tot ei dau cu capul, ceea ce este ilegal. Practic, 30 de zile pe lună sunt angajații regiei și o zi, atunci când este ședința CA, devin șefi. Dar dacă așa a vrut ministrul Ioan Deneș, așa s-a făcut! De ce? Pentru că putem și pentru că suntem la putere! Așa a procedat și fostul ministru Rovana Plumb, când, prin Ordinul ministrului Mediului nr.2968/19.12.2013” a impus un board administrativ ilegal la Romsilva, iar dosarul este mușamalizat de ani buni de către instanțele de judecată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-23Parerea ta...

GORE
24 Oct 2018

Denes este un monument de coruptie. Chiar saptamana trecuta s-a laudat ca vrea sa fure bani europeni ca sa incalce Directiva Cadru privind Apa, finantand un proiect monstruos de betonare a raurilor din Tara Fagarasului!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray