2020-02-21 15:23

Ministrul Sănătății girează concursul cu dedicație de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranţă Jebel-Timiș

 |  11:09
Ministrul Sănătății girează concursul cu dedicație de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranţă Jebel-Timiș

În urmă cu câteva zile, PUTEREA a semnalat că Ministerul Sănătății, condus de Sorina Pintea, organizează un concurs controlat de anumite interese pentru ocuparea postului de manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel, din județul Timiș.

Practic, concursul a fost „regizat”, prin mai multe condiții restrictive și care lasă loc la mai multe interpretări,pentru actualul manager medical interimar Mihajloviċ Vidosav, susținut puternic de fostul manager al spitalului, deputatul PSD de Timiș Bianca-Miruna Gavriliţă,  o persoană extrem de apropiată de ex-premierul Sorin Grindeanu.

Proiect copy/paste și ilegalități pe bandă rulantă 

După dezvălurile noastre, derularea concursului, ce a constat într-o primă probă de verificarea dosarelor, în data de 13.03.2018, s-a complicat din cauza unor aspecte greu de imaginat. Astfel, cea de a doua probă „constând în susținerea publică și evaluarea proiectului de management în data de 22.03.2018, ora 10:00” se derulează după un scenariu numai bun de scanat de către DNA. Candidații trebuiau să transmită un proiect de management de maxim 20 de pagini la o adresă de mail controlată de către actualul mananger interimar Mihajloviċ Vidosav. Însă, surpriză! Proiectul de management al lui Mihajloviċ Vidosav a avut 35 de pagini, dar fără să conțină indicatori de evaluare și fără criterii de monitorizare și evaluare a obiectivelor, iar, colac peste pupăză, este vorba de un proiect copiat, adică plagiat, de pe site-ul spitalului, dintre cele postate în anii trecuți. În prima fază, comisia de concurs a validat proiectul de management al lui Mihajloviċ Vidosav, postându-l chiar pe site-ul spitalului. Dar lucrurile au luat o întorsătură incredibilă atunci când actualul manager medical interimar a constatat că nu este singurul candidat. Potrivit surselor noastre, Mihajloviċ Vidosav a lecturat proiectul de management al unui contracandidat și, imediat, a schimbat planul său de management, mergând până la modificarea cadrului proiectului și schimbarea titlului de proiect cu care se prezentase inițial. Mai mult, văzând că are contracandidat, actualul manager a mers până într-acolo să schimbe tot proiectul și să întârzie practic urcarea planurilor de management pe site-ul spitalului de la Jebel, adică să nu se facă publice proiectele candidaților. În plus, a forțat-o pe responsabilă de la resurse umane, care era gravidă în opt luni, să pună pe site noul său proiect cu titlul schimbat. Toate aceste mișcări s-au făcut cu acordul președintelui comisiei de concurs numit de Ministerul Sănătății, dar agreat de Mihajloviċ Vidosav.

Dosar penal pentru culpă medicală

La ora actuală, managerul medical interimar al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranţă Jebel este protagonistul unei plângeri penale, făcute de către Divirian Cârpaci pentru culpă medicală și aflate pe rolul Judecătoriei Timișoara, ce face obiectul Dosarului nr.1394/525/2013. De asemenea, potrivit informațiilor noastre, medicul Mihajloviċ Vidosav este implicat și în scandalul de la Timiș, de anul trecut, când, în urma unei operații de cezariană, mama  a murit pe masa de operație. "Am fost solicitat de doamna doctor de a intra în sala de operație, pentru o așezare transversală, nicidecum placentă previa, ne- am trezit că a secționat placenta", a spus la acea vremea dr. Mihajlovic Vidosav.

„Meneger interimar” cu cetățenie sârbă

În declarația de avere postată pe site-ul spitalului, Mihajloviċ Vidosav demonstrează că este certat cu limba română, menționând că este „meneger interimar”. Însă, potrivit legislației românești în vigoare, nu poate fi manager general al acestui spital pentru că Mihajloviċ Vidosav este cetățean sârb și legea nu-i dă dreptul să managerieze o asemenea unitate medicală. Trebuie subliniat că Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranţă Jebel este o unitate sanitară publică, cu personalitate juridică, înfiinţată în anul 1962 și aflată în subordinea Ministerului Sănătății. Unitatea medicală se află la 24 de km de Timișoara și se întinde pe o suprafaţă de 20 de hectare, o miză imobiliară uriașă.

Finul ministrului Sorina Pintea, în tandem cu favoritul lui Grindeanu și Gavriliță

Toate aranjamente pentru numirea lui Mihajloviċ Vidosav au girul și chiar implicarea indirectă a actualului ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Cum? Foarte simplu. Actualul director financiar contabil interimar al spitalului de la Jebel este Şustea Gabriel Adrian, nimeni altul decât finul ministrului Sorina Pintea. În plus, Mihajloviċ Vidosav și Şustea Gabriel Adrian sunt foarte apropiați de multă vreme și de ceva timp fac echipă la spitalul de la Jebel și vor să conducă în continuare această unitate medicală mai specială din județul Timiș. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine