2020-02-28 22:32

Ministrul Turismului, dezinformare gravă în privința valorii voucherului de vacanță 2019. Care este realitatea

 |  12:19
Ministrul Turismului, dezinformare gravă în privința valorii voucherului de vacanță 2019. Care este realitatea

În goana disperată pentru cosmetizarea imaginii, ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a lansat pe piață o mulțime de informații false privind voucherele de vacanță care au bulversat lumea turismului din țara noastră.

Ultima “petradă” a fost aruncată pe piață la începutul aceste săptămânii când a anunțat, printr-un comunicat de presă, că “Fiecare român care lucrează în sistemul de stat va beneficia și anul viitor de vouchere de vacantă în valoare de 1.450 de lei”. Prin această afirmație, Bogdan Trif demonstrează că habar nu are de legislația din domeniu întrucât Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare stipulează foarte clar la capitolul VIII, articolul 24, alineatul 3 că “Nivelul maxim al sumei care poate fi acordată unui angajat în decursul unui an fiscal sub forma voucherelor de vacantă este de 6 salarii de bază minime brute pe tară garantate în plată”. Mai mult, Legea-cadru nr. 153/2017- privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precizează la articolul 26, alineatul 4, că “Incepand cu data de 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă, obligatoriu, o indemnizație de vacanță. Modalitatea de acordare se stabilește prin hotărare a Guvernului” iar la alineatul 5 se menționează clar “Valoarea anuală a indemnizației de vacantă este la nivelul unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată și se acordă proporțional cu timpul efectiv lucrat în cursul anului calendaristic”. Ca atare, valoarea unui voucher de vacanță a fost reglementată prin Hotărârea de Guvern nr. 846/2017 - pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe tară garantat în plată, astfel că,” Începând cu data de 1 ianuarie 2018, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, sumă stabilită în bani care nu include sporuri și alte adaosuri, se stabilește la 1.900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,666 ore, în medie, pe lună, în anul 2018, reprezentând 11,40 lei/oră”. 

Ministrul Bogdan Trif vrea să țepuiasca bugetarii cu 540.000.000 de lei

  

Ministrul Bogdan Trif ar fi trebuit să știe că se acordă până la șase vouchere de vacanță, în funcție de posibilitățile financiare ale angajatorului. Iar valoarea voucherului, conform HG 847/2017, este de 1.900 de lei. Astfel, ministrul Bogdan Trif a redus pentru anul viitor valoarea voucherului de vacanță pentru cei aproximativ 1.200.000 de bugetari cu 23,7%, precizând că valoarea acestuia este de 1.450 lei, deși conform legii, valoarea este de 1.900 de lei. Practic, dacă luăm în calcul că fiecare bugetar primește un voucher de vacanță, ministrul Turismului, prin această dezinformare, a țepuit pe cei 1.200.000 de angajații de stat cu vreo 540.000.000 de lei, adică circa 117.000.000 de euro, bani rezultați din diferența de la 1.450 de la la 1.900 de lei. Această micșorare a valorii voucherului de vacanță este o doar prostie sau, din nou, o altă monstră de incompetență a ministrului Bogdan Trif. Ori poate așa a primit sarcină de la partid?

 

Confuzie controlată prin dezinformare

Totodată, mai trebuie precizat că în mod intenționat, ministerul Turismului, la sugestia ANAT, a creat o confuzie în piață prin faptul că nu se mai acordă vouchere de vacanță. De fapt, spre știință ministrul Bogdan Trif, voucherele de vacanță reprezintă doar una dintre cele trei forme de plată alături de cardul de credit și plata cash. Și astăzi sunt numeroase instituții publice care sunt obligate să deconteze cash, dar poate ministrul Bogdan Trif a uitat de acele instituții chiar dacă susține că absolvit Colegiul Național de Apărare. De fapt, el prin această confuzie, demnitarul a făcut jocul ANAT, care are tot interesul să vândă vouchere pentru a încasă comision. În plus, tot spre știința ministrului Turismului, în lege nu se precizează că voucherele de vacanță se acordă numai pentru angajații de la stat. Și angajatorii privați pot acorda angajatilor vouchere de vacanță in funcție de posibilitățiile financiare.  De asemenea, Bogdan Trif a mai debitat o altă aberație afirmând că “Măsura acordării voucherelor de vacantă vizează 1,2 milioane de români care sunt încurajați, astfel, să-și petreacă concediile în tară”. Numai că voucherele de vacanță nu au fost acordate pentru concedii și vacanțe în țară, ci pentru ”refacerea forței de muncă” a celor care muncesc, atât la stat, cât și la privat. Dar, asta este realitatea acum: ministrul Turismului impus de Dragnea, adică omul politic care dezinformează și manipulează piața turistică din România, mai pe românește un diletantat cu tupeu și nimic altceva. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-04Parerea ta...

MITOMAN.
04 Sep 2018

Mai surprinde pe cineva minciunile mafiei psd-alde ?
BANI FARA NUMAR
04 Sep 2018

O JMECHERIE PSD , CU MITA LA OAMENI STATULUI SI MAFIA LUI . DIN 4,8 MILIOANE DE MUNCITORI , PESTE 1, 5 DE MILIOANE DE TRINTORI CIUBUCARI SI MILOGI LA STAT . VOTANTI PSD MAFIOT
ANONIMUS
05 Sep 2018

În alte țări europene, vouchere lede vacanță și concedii fac parte din o anume politică socială. Acestea se acorda in functie de veniturile unei famili tinere, numarul de copii, pensionarilor cu venituri medii si mici. Astfel, sunt sustinute categoriile defavorizate ale societatii . La noi, aceste tichete s-au dat la gramada, bugetarilor care si asa le-au fost marite salariile mai mult decat in sistemul privat. Exista familii sarace care nu si-au permis ani de zile sa mearga undeva in concediu nici in cea mai amarata statiune turistica. Guvernul nu are parghiile potrivite sa combata sărăcia si apoi se intreba de ce ne pleaca tinerii
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine