2020-07-09 05:25

Mircea Băsescu a recunoscut că a primit bani de la familia lui Bercea Mondial

 |  10:45
Mircea Băsescu a recunoscut că a primit bani de la familia lui Bercea Mondial

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a recunoscut că s-a întâlnit cu fiul lui Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, şi că a primit bani de la familia interlopului. Informaţia apare în motivarea arestării lui Mircea Băsescu, în care se mai precizează că înregistrările din dosarul fratelui preşedintelui au fost certificate, adică au devenit probe în dosar.

Potrivit sursei citate, Mircea Băsescu a recunoscut că s-a întâlnit cu membrii familiei Anghel şi a spus că suma ar fi urmat să fie folosită într-o anumită licitaţie. Procurorii au constatat că banii au fost daţi, dar nu a fost întocmit un act doveditor în acest sens, potrivit Digi 24.

De asemenea, înregistrările discuţiei dintre Mircea Băsescu şi fiul lui Sandu Anghel au fost autentificate, astfel că au devenit probe la dosar. În această dimineaţă, avocatul lui Mircea Băsescu a venit la DNA.

Curtea de Apel Bucureşti va judeca vineri, 27 iunie, contestaţia lui Mircea Băsescu la decizia Tribunalului în urma căreia a fost arestat.

Mircea Băsescu este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

"La începutul anului 2011, după ce faţă de tatăl denunţătorului s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, denunţătorul i-a remis unui intermediar suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă şi în schimbul promisiunii că banii vor fi remişi mai departe lui Băsescu Mircea, pentru ca acesta să intervină pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză", au precizat procurorii în ordonanţa de reţinere.

Din cauza că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat alţi 350.000 de euro lui Marian Căpăţână, în acelaşi scop.

Citeşte şi: 

Citiţi şi: 

Citeşte şi:  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz