2020-07-11 11:24

Mircea Băsescu, la DNA. Autorităţile au pus sechestru pe averea fratelui preşedintelui

 |  11:29
Mircea Băsescu, la DNA. Autorităţile au pus sechestru pe averea fratelui preşedintelui

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a fost adus marți la sediul DNA, pentru a i se prezenta rezultatele expertizei și sechestrul în dosarul de trafic de influență în care este arestat preventiv, au precizat surse judiciare, pentru Agerpres.

Avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham, a declarat, pe 26 iunie, că se va face o expertiză a înregistrărilor și că nu are niciun fel de emoție în legătură cu acest lucru.

DNA a impus marţi sechestru asigurător pe averile lui Mircea Băsescu şi a presupusului intermediar, Marian Căpăţână, în vederea recuperării eventulului prejudiciu.

Expertiza filmuleţelor în care Mircea Băsescu e surprins când recunoaşte că ar fi primit 250 de mii de euro pentru a-l scăpa pe Bercea Mondial de închisoare a fost finalizată şi va fi prezentată astăzi avocaţilor celor două părţi, transmite realitatea.net.

Apărătorii lui Mircea Băsescu au cerut în urmă cu o săptămână verificările imaginilor. Raportul arată că acestea nu au fost montate şi că nu au fost inserate modificări pe film.

"În urma examenului cu echipamente şi sisteme din dotarea laboratorului, a înregistrărilor, nu au fost găsite urme ale unor intervenţii asupra conţinutului lor," se arată în expertiza făcută de DNA.

De asemenea, în urma cererii avocaţilor, la DNA au ajuns un stick şi cravata pe care a fost montată camera de filmat, însă nu şi camera cu care a fost înregistrat Mircea Băsescu.

"Din cauza lipsei echipamentelor tehnice utilizate la realizarea înregistrărilor şi a unor repere temporale general recunoscute, nu se poate stabili cu certitudine dacă acestea au suferit intervenţii asupra conţinutului," mai precizează experţii DNA.

Expertiza şi imaginile vor fi folosite ca probe dacă dosarul va ajunge în instanţă.

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a fost arestat, preventiv pe data de 20 iunie sub acuzaţia de trafic de influenţă. În schimbul a 250 de mii de euro, fratele preşedintelui e acuzat că ar fi urmat să-şi folosească influenţa pentru a-l scăpa pe Bercea Mondial de închisoare. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-08

In legatura cu acest articol...

UPDATE. Mircea Băsescu rămâne în arest

Bercea Mondial, la DNA pentru audieri. Interlopul a adus cravata cu care a fost înregistrat Mircea Băsescu

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, audiată în dosarul lui Mircea Băsescu de trafic de influenţă

Probele video împotriva lui Mircea Băsescu, certificate de un specialist tehnic al DNA

Noi stenograme din dosarul în care este implicat Mircea Băsescu şi care ar surprinde momentul în care s-a încercat flagrantul

Parlamentul îi cere demisia lui Băsescu, SRI face lumină: Preşedintele nu a primit informări despre relaţia Bercea Mondial-Mircea Băsescu

Mircea Băsescu a recunoscut că a primit bani de la familia lui Bercea Mondial

Curtea de Apel judecă contestaţia lui Mircea Băsescu la decizia TB privind arestul preventiv

Codruţa Kovesi a sesizat CSM şi CNA referitor la cazul Bercea-Mircea Băsescu

Înregistrări care arată că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 euro ca să intervină pentru Bercea Mondial

UPDATE. Mircea Băsescu a fost arestat pentru 30 de zile
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz