2020-07-14 07:29

Mita din dosarul Microsoft finanţa campaniile electorale ale PDL. Sandu: Mi-a fost teamă să denunţ mecanismul

 |  11:57
Mita din dosarul Microsoft finanţa campaniile electorale ale PDL. Sandu: Mi-a fost teamă să denunţ mecanismul

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu a precizat, în denunţul său depus la DNA, că mita din dosarul Microsoft finanţa campaniile electorale ale PDL. Acesta a afirmat că după ce a înţeles acest mecanism i-a fost „şi mai teamă” să îl denunţe.

„Aşteptările liderilor politici ai PDL erau să sprijin campaniile electorale. Astfel, toate cheltuielile şi obligaţiile cu acest scop au fost ordonate chiar sub presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Alin Albu etc”, se arată în denunțul lui Gabriel Sandu.

Acesta a mai precizat că menţinerea sa în funcţia de ministru al Comunicaţiilor a fost condiţionată de finanţarea campaniilor electorale din 2009.

„La început mi-a fost teamă că nu înţeleg bine mecanismul, dar după ce l-am înţeles, mi-a fost şi mai teamă să-l denunţ. De la cei mai mărunţi funcţionari publici şi până la campania prezidenţială, toată lumea beneficia de darurile corporatiste furate din contribuţii publice sau comisioane”, mai scrie Gabriel Sandu în denunțul său.

Fostul ministru le-a dezvăluit anchetatorilor şi sumele vehiculate în campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare şi pentru cele prezidenţialele din 2009.

Cel mai mult ar fi costat scrisorile electorale trimise pentru a convinge alegătorii să voteze cu Traian Băsescu: un milion şi jumătate de euro.

De asemenea, Robertei Anastase, vicepreşedinte PDL, i-ar fi donat 400.000 de euro, plus alte câteva sute de mii de euro pentru materiale electorale.

Şi campania din 2008 pentru primăria Capitalei, la care a candidat Vasile Blaga, l-ar fi costat pe Gabriel Sandu 320.000 de euro. Iar parlamentarele din acelaşi an, alţi aproape 600.000 de euro.

Potrivit referatului procurorilor, o parte importantă a mitei vehiculată în cazul contractelor Microsoft a ajuns la PDL, şi anume 9 milioane de euro. Anchetatorii susţin că aceşti bani ar fi fost primiţi de Dorin Cocoş şi Elena Udrea.

În schimbul banilor, fostul ministru şi-ar fi folosit influenţa în partid şi în Guvern pentru a obţine aprobarea hotărârii de guvern prin care au fost alocate fondurile cu care, în 2009, Ministerul Comunicaţiilor a prelungit contractul pentru licenţele Microsoft.

„Beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt, printre alţii, inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal, care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel”, se arată în referatul DNA.

Anchetatorii spun că Elena Udrea a intervenit într-o şedinţă de Guvern şi l-a convins inclusiv pe premierul din 2009, Emil Boc, să semneze contractul pentru cumpărarea licenţelor Microsoft. Banii urmau să fie plătiţi de Ministerul Comunicaţiilor, condus atunci de Gabriel Sandu.

„Pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela şi a prim-ministrului”, precizează procurorii în referat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-12Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
12 Feb 2015

BOKKKK-POKKKK sa te ia dracu
CARACATITA ARUNCATA IN VULCA
12 Feb 2015

NENOROCITI SE BUCURAU LA BANI COPIILOR , SOBOLANI DRACULUI , ARUNC CU ZMOALA PE VOI . BOC , UDREA SI BASESCU , TAIAI SALARIILE LA PROFESORI SI MINCATI DIN MERELE COPIILOR , FIRAR MAMA VOASTRA A DRACULUI , CU MORTI SI PARINTI , INBUIBATILOR . CRIMINALII DE RAZBOI ESTE PUTIN , DAR SI CEI CARE AU TINUT DOSARELE .
DUMNEZEULE!
12 Feb 2015

Ce minunat suna referatul DNA! Cica „Beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt, printre alţii, inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal, care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel” si restul...hahaha! Si ce nevinovati se dau baietii!
CARE CONDUCERE PDL,
12 Feb 2015

era constituita din urmatorii INFRACTORI: piticania de Emil Boc, blonda-bolanda Elena Udrea, mopsul de Vasile Blaga, scarba bordurorista, IVECO-sta de Adriean Videanu, sinistrul de Radu Berceanu, numaratoarea inversa a oualelor celor de mai sus, inclusiv a intregului Parlament - Roberta Anastase, Alin Albu, etc...toate minariile, magariile erau sub spectrul obligativitatii si efectuate sub presiunea crescand a ordinarilor, de mai sus! Tare!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz