2020-06-07 00:42

Mită la pungă. Marian Vanghelie a cărat 90 milioane de euro în plase de un leu

 |  19:32
Mită la pungă. Marian Vanghelie a cărat 90 milioane de euro în plase de un leu

Om de lume, Marian Vanghelie, servea mita în pungi de plastic în piaţa 13 Septembrie, motivează Înalta Curte de Casaţie si Justiţie prelungirea mandatului de arestare a primarului de la 5. Astfel, îmbrăcat la patru ace, iubitul deputatului Oana Mizil se întâlnea cu oamenii lui Marin Dumitru în vizită de lucru în public şi încasa comisioanele pentru lucrările acordate cu dedicaţie complicilor săi la devalizarea bugetului local în plase de un leu. Conform procurorilor DNA, acesta era modul în care Vanghelie a cărat acasă 90 de milioane de euro.

Primarul Sectorului 5 a fost arestat preventiv pe 14 martie. DNA îl aucuză de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5. Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a dispus, în 28 martie, suspendarea lui Marian Vanghelie din funcţia de primar al sectorului 5, pe care o deţine de 15 ani, după ce în 27 martie s-a decis definitiv arestarea preventivă a edilului. Pe 8 aprilie lui Vanghelie i s-a prelungit şederea în arest. În momentul arestării „primarul care este” a promis că va scufunda PSD, mai precis că-i va târî după el în puşcărie pe Ponta şi Ghiţă, duşmani politici declaraţi. În momentul de faţă, Ghiţă este cercetat penal în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului, acuzat de deturnare de fonduri europene pentru reabilitarea canalizării din Comarnic. Din aceeaşi motivare reiese că Vanghelie cerea mită pentru a atribui contracte de tot felul, de la reabilitări de şcoli până la investiţii în zone verzi sau canalizare. Contractele erau supraeveluate până la 100%. Marian Vanghelie este în arest preventiv din 14 martie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Euro la pungă în casete valorice

Procurorii DNA caută, în momentul de faţă, banii primiţi în pungă pitulaţi de Marian şi Oana în conturi din străinate. Fostul primar a negat că ar deţine depozite bancare în afara României, ceea ce este adevărat. Conform surselor PUTEREA confirmate de DIICOT, banii lui Vanghelie sunt depozitaţi „în pungi” în casete valorice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-16Parerea ta...

CARACATITA DIPLOMATIEI
16 Apr 2015

Sta 3 -4 luni si se alege cu malaiu . De 15 ani nu au putut face control la primaria 5 . Niste neputinciosi , ia praful de pe toba . Parlamentara tiganca cara cu valiza bani afara si ei se uita la scutecele ei .
SA STEA LA "MITITICA" PANA SCO
18 Apr 2015

Ar fi bine ca dupa executarea pedepsei penale ( daca sunt vinovati ) , sa ramana in continuare acolo pana se recupereaza prejudiciul . Nu trebuie ca hotii sa beneficieze in libertate de fructul furaciunii lor ! Nu vor sa dea banii , sa stea inchisi pe viata ! Nu mai au banii ? Sa spuna cui i-au dat , atunci !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine