2019-10-14 09:08

Modificare de ULTIMĂ ORĂ. În ce condiții vor putea fi urmăriți PENAL procurorii și judecătorii

 |  14:10
Modificare de ULTIMĂ ORĂ. În ce condiții vor putea fi urmăriți PENAL procurorii și judecătorii

Efectuarea urmăririi penale față de un judecător sau procuror pentru infracțiuni săvârșite în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu acestea se poate dispune numai după încuviințarea Secției pentru judecători sau procurori, după caz, stabilește un amendament adoptat, marți, de Comisia specială pentru legile Justiției, informează Agerpres.

Este vorba de o modificare a legii privind Consiliul Superior al Magistraturii, acest amendament fiind adăugat prevederilor anterioare ale art. 42, conform cărora secția pentru judecători a CSM încuviințează percheziția, reținerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la judecători și magistrați-asistenți.

De asemenea, secția pentru procurori a CSM încuviințează percheziția, reținerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la procurori. Aceste dispoziții privind percheziția și reținerea nu se aplică în caz de infracțiune flagrantă. Secțiile CSM se pronunță de îndată după primirea sesizării, mai prevăd modificările.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray